Sidor

lördag 4 december 2021

Recap

Nu är det länge sedan igen som jag bloggade senast! Jag vet inte vart tiden tar vägen. Eller, jo, egentligen vet jag väl det... Det är jobb, hästar, hundar, gård och träning som tar min tid. Och lite sömn där emellan :).

De senaste veckorna har följande hänt i mitt liv:

Jag har börjat cykla i källaren igen via Zwift. Galet kul! Och det blev faktiskt ännu roligare när jag unnade mig en ny direkt-driven trainer som är betydligt mer "accurate" än den jag använde tidigare där jag satte bakdäcket i trainern. Förvånande nog visade det sig att mina cykelben är starkare än jag trodde, vilket är lite konstigt med tanke på hur lite jag har cyklat i år. Men jag älskar verkligen att sitta där och cykla, svettas och ta ut mig. Är det något jag saknar med löpningen så är det just möjligheten att ta i och ta ut mig!

Min fina trainer och cykel!

Kalle har fortsatt sin vila. Han har verkligen visat att han har behövt denna vila. Han står och sover så himla mycket. Och han sover även i hagen har det visat sig. Lille söte Kallisen!

Tröttmössan!

Bosse svarade bra på behandlingen med Metacam och är nu helt fräsch igen! Så himla kul! Så honom har jag börjat skritta och trava igång igen. Vilken lycka att få sitta på hans rygg!

Bosse och jag tillbringar mycket tid i pannlampans sken


Och Kalle sover...


Bosse och jag har även varit ute i dagsljuset en del

För några helger sedan fick jag fixat allt inför vintern. Jag körde in alla bommar och hinderstöd så att det får torka upp under vintern. Jag fixade vinterhagen, så att hästarna nu har en lunch-hage i hagen där jag har den automatiska grinden som öppnar efter 4-5 timmar.

Inkörning av hinder

Det har blivit kallare de senaste veckorna också och vi har haft fantastiskt fint med månsken några nätter.


Min fina gård i månskenet

En av dessa fantastiska fina och kalla morgnar satt jag i godan ro och drack mitt morgonte när grannen ringde och undrade var jag var och talade om att mina hästar stod på deras gårdsplan. Suck! Jag var på väg och skulle klippa mig, så jag tänkte att det skulle bli jobbigt att laga stängsel. Men när jag kom ut kunde jag konstatera att jag hade glömt att stänga grinden. Inte konstigt att hästarna gick ut. De var jättenöjda med att traska runt och utforska världen på egen hand.

Jag kunde hämta dem lugnt och fint, på med grimma på alla tre och sedan ledde jag hem dem igen och stängde grinden denna gång.

På väg mot grannens hästar

Förra helgen tog jag bilen till Småland för att hälsa på brorsan och de två nya hästarna som kommit till hans familj. Jag fick äran att rida Hannas nya häst (ett sto som är lika gammal som Kalle, men betydligt mer världsvan med tävlingsmeriter trots sin ungdom). Hanna red Helenas häst och vi red en härlig uteritt. Det var riktigt kallt, runt 0 grader och lite snålblåst samt snö i luften. Men det var väldigt mysigt ändå. Man får ju ha kläder därefter, vilket jag såklart har.

Fina Caretina!


Hanna och Gysmo före oss

Jag blev otroligt taggad på att sätta igång och rida ordentligt igen, så där och då bestämde jag mig för att denna vecka blir Kalles sista vecka med vila från ridningen. Han har ändå vilat i sex veckor, så det bör ju räcka, tycker jag.

Och eftersom vi pratade om att Hanna eventuellt ska komma ner över jul med häst så behöver ju mina grabbar vara igång så att vi kan rida ordentligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar