Sidor

onsdag 29 december 2021

Gjort stallet!

Ja, nu jäklar händer det grejer! Magnus jobbar idag, så jag bestämde mig för att fixa stallet själv. Första gången sedan jag bröt handleden. Jag har ju varit med och hjälpt till lite varje dag sedan operationen, men Magnus har ju mockat och sopat.

Vi hade förberett igår genom att lägga ut höet i hagen så jag behövde bara gå ut och stänga automatgrinden innan jag släppte ut hästarna.

Jag satte igång en pod i min högtalare och påbörjade jobbet. Först tömde jag vattenhinkarna och gjorde rent dem. Sedan började jag att mocka. Med högerhanden. Efter ett tag började jag hålla i men vänsterhanden också för att få lite styrning, men eftersom jag inte får belasta så var det högerarmen som fick göra det största jobbet.

Det tog tid, men gick ändå rätt bra tycker jag. Jag fick ut all skit och kunde tömma skottkärran med högerhanden.

Grabbarna väntar på att få komma ut


Bosses box mockad och klar!


Skottkärran efter tre mockade boxar

Det kändes rätt hoppfullt ändå att kunna jobba lite i stallet igen, det är verkligen terapi! Jag lyckades också med konststycket att sopa stallgången. Det var asjobbigt och tog grymt lång tid, men jag fixade det och tycker ändå att resultatet blev helt ok.

Sopat och klart!

Jag fick hålla på i närmare en timme innan jag blev klar, så det är ju i princip dubbla tiden mot hur det brukar gå. Det viktigaste är att det går att göra så att jag kan avlasta Magnus lite.

När jag var klar i stallet fick Selma och Lissan gå en morgonrunda här hemma. Mysigt att komma ut med dem också!

Jag bor i mina Icebugs nu, jag tänker minsann inte halka igen! Jag älskar verkligen de där skorna! Tänk vad de har räddat mig från halkan genom åren. Synd bara att de inte satt på den där fredagen för snart 2 veckor sedan...

De bästa dubbade skor som finns!


Morgonpromenaden

Efter att ha jobbat i stallet och gått med hundarna var jag rätt hungrig så det fick bli frukost. Jag lyckades för första gången knäcka tre ägg med en hand! Det går framåt med fingerfärdigheten!

3 perfekt knäckta ägg!

Igår och i förrgår jobbade jag flitigt framför datorn med min årskrönika. Jag tycker det är så kul att klippa ihop bilder och filmer, lägga på passande musik osv.

I år hämtade jag bilder från Icloud, sorterade in dem efter månader och lite olika kategorier. Blev faktiskt rätt nöjd med resultatet! Kul att blicka tillbaka och minnas året som gått nu när det inte återstår många dagar av det! På nyårsafton kommer årskrönikan upp på min Youtubekanal!

Det gick rätt bra att redigera film för då använder jag högerhanden mest. Men att skriva är grymt jobbigt, så nu orkar jag inte mer! Hoppas det blir bättre när gipset försvinner i nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar