Sidor

lördag 25 december 2021

Det blev julafton ändå!

Idag är det juldagen och nu känns det som om julen är "över".

I onsdags hade jag en riktigt kass dag med mycket värk i min arm och jag störtades tillbaka i den mörka hålan av dålig känsla. Jag tänkte att om jag skulle fortsätta må så dåligt så skulle det inte bli något julfirande för min del.

Men natten till torsdagen fick jag en hel natts sömn och det gjorde verkligen susen! Armen vrkte inte när jag vaknade och livet kändes plötsligt väldigt mycket lättare!

Magnus var hemma, som tur var för vi hade massor att göra. Vi började i stallet. Jag fick klappa lite på mina goa grabbar och kunde öppna deras boxdörrar när det var dags för dem att gå ut. Jag kunde också fylla på vatten i hagarna och fixa nytt spån i boxarna. Allt går förbaskat långsamt, men jag kunde med högerhanden släpa ner spånsäckarna på säckkärran, sedan med hjälp av benen lägga kärran så att det gick att köra den. Två säckar åt gången mot normala tre.

Sedan kunde jag oxå spola vatten i säckarna så att spånet svällde upp. Vilken lycka att kunna hjälpa till och få känna att jag gör någon slags nytta!

Annars har veckan mest spenderats i soffan tillsammans med vår underbara tax! Hon gråter inte för att vi ligger i soffan och tar det lugnt!

Mys-taxen
 

Spån-jobb

På kvällen åkte vi till Anki och Ulf för att fira lite lillejul och spela Bingolotto. Jag kände mig rätt ok, även om jag blev sjuk trött på kvällen. Jag är inte gjord för att vara uppe efter kl tio på kvällen!

Igår kände jag mig såpass bra i armen att jag tyckte det var dags att sluta med de starka smärtstillande tabletterna och bara hålla mig till Alvedon. Det gick riktigt bra faktiskt och armen kändes bra hela dagen.

Vi började morgonen med att hälsa på mamma i Falkenberg en stund innan vi åkte vidare till svärmor och lämnade en blomma där.

Tanken var att vi skulle firat med Magnus familj i Tvååker på kvällen, men så fick Thor feber och då kunde ju inte de komma. Så efter många om och men beslöt vi oss för att köra till Öxabäck istället och fira med stackars Thor.

Precis när vi hade fått på oss alla kläder fick jag ett sådant jäkla hugg i magen och fick svinont. Kände inte för att åka någonstans med en sådan mage, så jag fick bli hemma. Kul jul :(.

De starka tabletterna hade ju stoppat systemet, men också tagit bort min aptit, så när jag hade varit ifrån dem ett dygn började det hända saker. Så jag spenderade julaftons kväll i soffan med lite magplågor, men fick sovit hela natten ändå och nu är allt lugnt igen och nu mår jag bra igen! Skönt!

Jag testade att skippa Alvedonen också idag, men blev tvungen att ta dem igen på förmiddagen då det började göra ordentligt ont igen. Så jag får väl stå ut med dem ett tag till. Jag hatar dock att äta medicin! Så jag hoppas att smärtan går över snart när det börjar läka ihop ordentligt!

Idag på förmiddagen har vi tagit en skogspromenad med hundarna. Alla utom Lissan fick springa lösa. Magnus var rädd för att hon skulle få upp spår och driva iväg, vilket inte är helt osannolikt, hon är grymt intresserad av att driva rådjur!

Promenaden räckte för mig, tyckte att det värkte i armen igen, men det berodde nog på att jag hade stoppat in armen i jackärmen och att det därmed blev ett visst tryck på den, för nu är den ok igen.

Men nu blir det soffläge igen, ska bli skönt att vila, det är inte mycket jag orkar just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar