Sidor

söndag 5 december 2021

Pigg Bosse i solen!

Fy vad jag är trött idag! Vi var ju iväg i fredags i Öxabäck på kalas, i säng 00:30 och igår var vi i Falkenberg och umgicks med några vänner, i säng 02:00. Jättetrevligt att umgås med folk, men jag är inte gjord för att vara vaken efter kl 22! Jag klarar verkligen inte av det! Jag körde igår, men känner mig ändå nästan bakfull idag.

Men solen skiner och Bosse stod och väntade på mig i hagen, så det var bara till att rycka tag i sig själv och ge sig ut! Även om solen skiner så blåser det en del och jag var rätt nöjd med att ha min vinteroverall på mig. Jag frös inte, men blev inte överdrivet varm heller.

Bosse hade snöstyltor när han kom in så jag vågade inte riskera att rida i snön och ge honom styltor ute, utan vi höll oss till plogade vägar. Det finns ändå fina vägar att rida på, jag är så tacksam över att jag bor där jag bor!

Vi skrittade mot Linnarp och sedan rakt fram mot Ryen. Bosse kändes inte jättepigg till en början, men han skrittade på fint och travade även lite på grusvägen. Han kändes fräsch direkt och travade i en fin och ren takt. Så underbart att han äntligen verkar vara fräsch igen! Jag kommer trots det låta honom gå ganska lugnt i vinter. Jag hoppas att snön och den riktiga vintern får hålla i sig, sedan får han snösulor på fredag och därefter kan vi rida överallt även om det är lite varmare några dagar. Så det blir fokus på uteritter och så hoppas jag att han är stark och fin till våren då vi kan börja rida lite på bana igen.

Vi red hela vägen upp till Ryen och vände där, det var inte plogat upp i skogen och vi skulle ju inte ta någon jätterunda, så det fick räcka. När vi vände ökade Bosses energi med ca 100% och han ville börja trava. Det fick han inte förrän vi kom ut på de längre raksträckorna och när jag väl släppte iväg honom blev han så laddad, tog i för kung och fosterland i traven och låg på som en tok i bettet. Haha, han är så rolig!

Jag försökte hålla in honom och låta honom ta det lugnt eftersom han som sagt inte är helt igång igen efter sin skada. men han ville inte höra på det örat. Så när vi kom fram till de avslutande uppförsbackarna föll han in i galopp och han var lika på i galoppen. Så glad och fin kille! Jag satt bara och skrattade:).

Härliga besked i alla fall om hans hälsa så nu hoppas jag att detta håller i sig och att han inte drar på sig några nya skador framöver. För när han är fräsch är han världens roligaste häst att rida ut på och hoppa med!

Bakom Bosses ulliga öron...

Bosse är ju en häst som svettas mycket och efter galoppen hade han fått upp värmen. Han är ju inte heller klippt och jag ämnar inte göra det heller. Men han svalnade av när vi skrittade resten av vägen hem, vinden gjorde gott med avkylningen. Det är rätt härligt att ha hästarna utan täcken, speciellt nu när det är kallt. Deras päls står rakt ut och de fryser inte alls. Det är rätt häftigt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar