Sidor

fredag 17 december 2021

Bruten handled

Jag hade sett fram emot en lång härlig julledighet med massor av ridning, träning och annat skoj. Men ibland blir saker inte som man tänkt sig.

Jag vaknade i morse, glad i hågen, tände i pannan, gav hundarna mat. Skulle passa på att kema spa-badet innan jag fixade stallet. Det var väldigt halt ute, det hade frusit på som en hinna överallt. När jag stegar ner för stentrappan mot spabadet försvinner fötterna under mig och jag landar på rumpan samt tar emot mig med vänster hand.

Smärtan som uppstår är det värsta jag någonsin har upplevt! Jag förstår direkt att handleden är bruten. Jag inser också att jag måste till akuten. Paniken, smärtan och adrenalinet rusar genom kroppen, jag skriker och hyperventilerar, yrseln och illamåendet sköljer över mig.

Jag tänker att jag måste få ut hästarna och går ut i stallet men inser lika snabbt att det går inte. Ringer Magnus som störtar hem med lastbilen. I väntan på honom börjar det göra mer och mer ont och jag får mer och mer panik. När han till sist kom hem var han ju tvungen att släppa ut hästarna och låta Alyssa göra sina morgonbehov så det kändes som en evighet innan vi kunde sätta oss i bilen och åka in till akuten.

När vi kom dit fick vi stå ute och frysa pga restriktioner, jag fick panik, började hyperventilera igen, blev allt mer yr och illamående, så till sist insåg de att de nog behövde släppa in mig. Smärtan tilltog och jag fick riktigt svårt att hantera det. Men efter diverse smärtstillande kunde jag efter vad som kändes som en evighet lugna ner mig och smärtan avtog, eller snarare domnade av. 

Jag fick åka direkt upp på röntgen och ta lite bilder, efter det kom en läkare som talade om att jag brutit ett ben i handleden som lagt sig fel och därför kräver operation. Eländes elände!

Operation blir troligtvis måndag eller tisdag. Sedan blir det gips i tre veckor och om sex veckor beräknas jag ha full funktion i min handled igen. Så nu är det bara till att hoppas att allt går som det ska!

Såklart är det jävligt surt att det här händer med tre arbetsdagar kvar av året! Jag hade ju så mycket att se fram emot med hästar, träning, hundar och annat kul!

Nu blir det istället sex veckors ytterligare vila för hästarna och för mig. Så jävla trist!

Magnus lär ju bli sysselsatt nu... Inte mycket jag kan göra själv med bara en arm. Jag får hjälpa honom så gott det går. Det är ju positivt att jag är högerhänt i alla fall!

Jag ska nog ta mig ur det här också, men det känns så jävla trist och onödigt! 

Min nygipsade hand



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar