Sidor

söndag 13 september 2015

Rull-söndag

Idag "tvingade" jag med Älsklingen ner till Läjet med rullskidorna. Vi ställde bilen hos hans mor och så rullade vi mot Galtabäck. På småvägar med lite trafik innan vi gav oss ut på gamla E6:an. Jag trodde att det var cykelled hela vägen, men jag misstog mig. Där det var cykelled var det nämligen lite mer utrymme för oss i vägrenen.

Men det var inte någon lång sträcka som inte var cykelled, så det gick rätt ok ändå, även om jag svor några gånger åt idioter som körde nära förbi i hög fart! Jag har så svårt att förstå att man har så lite respekt för andra människors liv. Varför det är så svårt att bara sakta ner och hålla avstånd?

Vi överlevde iaf så att vi kunde svänga in på vägen som går förbi Oloflarsgård. Där var det ju ingen trafik iaf. Vi rullade på mot Moarna och sedan tog vi cykelvägen. Skönt att slippa trafik helt!

Vi avslutade med att köra tillbaka över Galtabäck. 13 km fick vi ihop. Det blåste rätt ordentligt, men jag tyckte att det gick bra ändå. Sist jag körde i blåst upplevde jag att stavarna for omkring lite okontrollerat. Men idag kände jag inte av det alls. Jag höll väl lite bättre i stavarna den här gången.

Det var rätt gott att få lite mat när vi var klara. Det satt verkligen som en smäck!

Överkroppsstyrkan börjar bli bättre och jag hade mycket väl kunnat köra en längre sträcka. Det svåra är att få ihop platta sträckor, eftersom vi inte är så bra på att åka nedförs i backarna. Det blir lite väl äventyrligt än så länge. Men med ett rullpass på vardagarna så länge det är ljust på kvällarna och ett lite längre pass på helgerna så ska jag nog kunna ta mig igenom Tjejvasan. Jag hoppas även på att det blir en lång vinter med mycket snö så att vi kan träna mycket hemma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar