Sidor

torsdag 19 februari 2015

Vårtrött, redan?

Denna vecka har gått lite i trötthetens tecken. Igår när jag kom hem från jobbet (och även på jobbet) kände jag mig otroligt trött. Jag hade ju tänkt att åka och simma på kvällen, men när jag somnade i soffan redan halv sju insåg jag att det inte var något smart drag. Istället gick jag och lade mig vid åtta-tiden. Somnade med en gång och sov ända till 00:36 då jag vaknade av att Älsklingen snarkade.

Jag hade inte en chans att somna om så jag tog mitt pick och pack och gick till gästummet istället. Sedan sov jag gott till kl 06 då klockan ringde. Hemjobbardag idag. Så skönt att kunna sova en timme extra!

Jag släppte ut hästarna och gick sedan in för att äta frukost och börja jobba. Vi lunch tog Selma och jag en löptur. Det var så härligt väder när jag släppte ut hästarna, ganska varmt och helt vindstilla. Det hade ändrat sig till vi kom ut och skulle springa! Det blåste lite grann och duggregnade.

Till en början kände jag inte av det så mycket, men vid ca 3,5 km fick jag motvind och horisontellt regn rakt in i ögonen. Sådär kul, men jag kämpade på. Efter ca 5 km sprang vi in på en grusväg som var helt mjuk av tjällossning. Det gjorde inte löpsteget bättre eller lättare på något sätt, tvärtom.

Men vi kom iaf hem till sist och hade lyckats avverka ca 7,5 km. Det bästa med passet var att jag inte hade några känningar av min tidigare skada. Inte ens efteråt då jag suttit ner. Och då prioriterade jag ändå bort yogan. Känns riktigt bra!

I tisdags sprang vi backintervaller. 6 st i backen upp från bäcken. Ca 200 meter. Det kändes också riktigt bra. Och när jag joggade ner kändes tekniken faktiskt lite bättre. Backträning är helt klart bra! Och skonsamt ska det visst vara också!

Nu kan jag köra på med intervaller på tisdagar, vilket känns riktigt bra! Göteborgsvarvet närmar sig och det hade varit kul att få upp farten tills dess.

Åter till tröttheten. Trots tio timmars sömn inatt är jag återigen grymt trött och kommer snart att somna framför TV:n. Klockan är inte ens åtta än. Kan det vara vårtrötthet? Såhär tidigt? Jag hörde i och för sig att det snart är metrologisk vår här nere på Västkusten och att vi rent metrologiskt inte har haft någon vinter än. Men jag brukar ju inte bli sådan här förrän i slutet av mars när vi ställer om till sommartid och man får gå upp en timme tidigare.

Jag hoppas att det är tillfälligt och snart går över. Får försöka sova lite extra i helgen!

Trött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar