Sidor

lördag 28 februari 2015

Göteborg Horse Show

Igår spenderades dagen tillsammans med gott sällskap i Scandinavium på Göteborg Horse show.

Jag fick mig en glad överraskning när jag insåg att det inte bara var en hoppklass utan två före den mindre intressanta dressyren. Vi hann även gå lite rundor på mässan och för första gången någonsin hade jag inte planerat någon shopping och inte heller blev det någon shopping. Efter att ha fått lite mer ordning på grejerna i sadelkammaren och på mina egna kläder så har jag insett att det inte finns någonting jag behöver till mig själv och mina hästar. Sedan var det väl inte sådär jättespännande mässa heller. Samma grejer som man redan sett förut på andra mässor andra år. Schabrak och benlindor till förbannelse. Alldeles för dyra träns, sadlar i 30000 kronors-klassen och andra för dyra grejer. Men det är ju kul att titta i alla fall!

Första hoppningen som var en tidshoppning var väl inte någon höjdarklass heller. Det var mycket få ryttare som gick in och red mot klockan. Vissa hade till och med tidsfel. Jag tycker att det är så jävla dåligt. Om man inte har tänkt att rida mot klockan behöver man ju inte starta i en tidsklass. Och publiken som har betalt hundratals kronor för att se dessa duktiga ryttare rida bra blir faktiskt snuvad på konfekten, tycker jag! Tur att de iaf fanns en glad tjej som gick in och körde hårt och även vann klassen, Irma Karlsson. Bra ridet!

Andra hoppklassen var också en tidshoppning för sjuåriga hästar. Där har jag mer förståelse för att man kanske inte laddar 100 % med en sådan ung häst. Tysk seger blev det till sist.

Efter den hoppningen var det ungefär en timmes paus. Man skulle kunna ha ätit då om det hade funnits något vettigt att äta. Det som bjöds var McDonalds, pizza och annat skräp, så jäkla tråkigt att det inte finns riktig mat att få tag i! Bara skräpmat och godis i princip! Inte värt att stå i lång kö för!

Efter lunchpausen var det så dags för några timmars dressyr. Ett grand prix-program, dvs alla rider samma program. Har man sett en har man sett alla. Som tur var så var det ju herrarnas stafett i skid-vm, så jag satt och läste på aftonbladets uppdateringar. Tydligen hade svtplay kraschat, så det hade inte gått att se det där ändå. Men jag lyckades hålla mig sysselsatt nästan hela dressyrpasset:)

Ingen av oss som var med var något vidare sugna på att gå runt mer på mässan efter dressyren, så istället drog vi till en italiensk restaurang där vi äntligen fick mat efter en dag med mackor, yoghurt och bananer. Sedan var man ju mätt så att det räckte!

Vi var rätt nöjda när vi vände kosan hemåt och var hemma någon gång efter kl sju på kvällen. Ganska lagom dag!

Något som var mycket märkligt i Scandinavium var att det var rätt svårt att få tag i biljetter till fredagen, men när man sedan kommer in i arenan är nästan varannan plats tom. Så vart tar biljetterna vägen? För det är väl ingen som köper en biljett och sedan struntar i att gå dit? Inte hälften av publiken iaf???

Nästa år är det världscupfinal, då gäller det att vara framme när biljetterna släpps så att man får en bra plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar