Sidor

söndag 22 februari 2015

Första löprundan med Garmin Forerunner 920 xt

Efter att SMHI i flera dagar lovat sol idag såg jag fram emot ett fint söndagspass i skogen. I verkligheten blev det så att det igår kväll kom en massa snö, säkert en decimeter som under natten hade komprimerats ihop eller smält bort. Solen lyste med sin frånvaro.

Men vad spelar vädret för roll när man är superladdad för att springa med sin nya klocka:).

När jag kom ut duggregnade det lite lätt. Selma och jag tog Obbhultvägen upp mot Flähult. När vi svängde in i skogen där så började det falla snöflingor stora som dasslock. Vägen var hyfsat fri från snö och på väg upp i skogen såg det helt ok ut.

Men när vi kommit upp för Flähultsbacken och upp i högre terräng slog snön till! Nästan 10 centimeter som gjorde det blött, kallt och svårsprunget.

Snö!
Jag hade ju Nimbus-dojjorna på mig och inget fäste som gjorde sig för detta underlag. Jag höll på att gå omkull flera gånger och halkade rätt rejält. Men på något konstigt sätt lyckades jag hålla mig på fötter.

Till sist kom vi så ute på asfalt igen och vände hemåt. Då hade det börjat regna lite mer och utmed Ya-sjön började det att blåsa en hel del. Verkligen superväder!

Men vi kämpade på i blötan och fortsatte att följa asfaltsvägen hem. Mest för att slippa det värsta slasket, men också för att kroppen nu behöver vänja sig vid asfalt inför Göteborgsvarvet.

Rundan kändes helt ok. Lite väl svårsprunget i snön, men kroppen kändes ändå helt ok.

Efter passet körde jag lite yoga för att få ordning på höftpartiet.

Min nya klocka mäter lite nya saker utöver tempo, sträcka och puls. Nämligen kadens, vertikal rörelse och markkontakttid. Även denna verkar dock var lite väl positiv, speciellt om man tittar på kadensen. Jag tror inte att jag snittar på 164 steg/min, utan att jag är betydligt långsammare. Jag får räkna nästa gång. De andra siffrorna är lite svår att bedöma. Vad är bra och vad är dåligt? Men efter några löprundor kan man ju jämföra sig med sig själv iallafall.

Mitt VO2max kunde den också räkna ut och idag sa den att det värdet var 39. Vet inte vad det säger heller, men som sagt, det blir ju kanske spännande att jämföra med sig själv över tid.

Min återhämtningstid förlängdes till 62 timmar. Undrar vart det kommer att sluta. Det verkar ju som om den bara bygger på gårdagens återhämtningstid. Och vad baserar den de värdena på? Inte kan det vara så att man ska ligga i soffan i 3 dagar???

Nu ägnar jag eftermiddagen åt skid-VM och stafett-sprinten. Heja Sverige!

Och som för att retas lite kom nu också den efterlysta solen fram....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar