Sidor

lördag 21 februari 2015

Skid-VM och annat kul!

Idag vaknade jag äntligen utvilad och pigg! Skön känsla efter senaste veckans extrema trötthet!

Jag har nu levt mitt första dygn ihop med min Garmin Forerunner 920 xt och hunnit testa en del funktioner.

Det första som testades var stegräknaren som nog är lite väl positiv jämfört med andra stegräknare jag har använt.

Efter stallsysslorna hade jag skrapat ihop ca 2500 steg. Efter frukost tog jag med Selman och gick en runda. Det utlovade regnet hade inte riktigt hunnit börja så jag tänkte att det kunde vara skönt att komma ut en stund. Och bra för Selma att få rasta sig eftersom jag hade crosstrainer på träningsplanen idag.

Vi gick drygt 6 km och då tyckte klockan att jag redan hade kommit upp i 10000 steg! Lite väl positiv som sagt...

Uppvärmd och klar efter promenaden drog jag fram crosstrainern, ställde in klockan på inomhusträning, drog på träningslistan på Spotify på rejäl volym och körde igång.

På klockan höll jag koll på pulsen, som visade sig ligga rätt högt. Jag körde på rätt bra också. Benen kändes starka och det var kul att köra på i takt till musiken! Rätt nöjd med det passet!


Efter det körde jag lite styrkeöningar, som jag har fuskat med lite det senaste. Jag var ju igång ordentligt med styrkan i januari (pga skadan), men på senare tid har jag prioriterat bort det. Men det är bara till att ta tag i det igen!

Efter träningen och en god lunch kunde jag med gott samvete sätta mig i soffan och kolla på VM i Falun. Tjejernas lopp var ju superspännande! Så grymt bra kört av Kalla! Men Johaug var ju helt otrolig! Mycket duktig skidåkare! Sofia Bleckur på 5:e-platsen var ju också grymt bra! Tycker dock lite synd om Anna Haag som är förkyld och inte kan delta. Så jäkla trist på hemmaplan och allt!

Lite senare på eftermiddagen var det så dags för herrarna. Vilket tråkigt lopp! Ingen som drog iväg, utan bara lurpassande hela vägen. Hellner försökte förvisso, men det gick tyvärr inte väl. Inga svenska medaljer där, inte heller några norska.

Mer skidor blir det imorgon då det är dags för sprint-stafetter. Heja Sverige!

Imorgon blir det även långpass. Eller långt och långt. Efter min skada håller jag nu på att bygga upp distansen igen och ska försöka få ihop 13-14 km. Klockan min säger dock att jag ska återhämta mig i 35 timmar till, men det tar jag med en nypa salt. Om man skulle vila så länge skulle det ju inte bli mycket träning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar