Sidor

lördag 14 februari 2015

En lyckad premiär och en misslyckad...

Igår tog vi fram grillen för första gången det här året. Älsklingen hade marinerat lite skinkschnitzel, så jag tog fram grillen och ställde in grillkolen i huset så att de fick torka till lite.

Grillmaster Selma!
Igår bjöds det på snöfall och lite snålblåst. Det är sådant väder det brukar vara när vi premiärgrillar. Som tur var så gick det rätt så snabbt att grilla, jag hann inte ens märka att Älsklingen var ute innan han kom in igen.

Det var grymt gott med grillat kött! Alldeles för länge sedan sist...

Jag var grymt trött igår och släckte sänglampan efter en kort stunds läsning kl 22. Inte förrän sju vaknade jag första gången idag! Och så fort jag blundade så slumrade jag till igen och kom inte upp förrän 8. Måste vara nytt rekord! Vet inte när jag sov så länge senast. Antagligen behövdes det.

SMHI hade ju lovat bra väder idag, så jag var ruskigt sugen på att cykla en sväng. Jag började dock med att fixa hos hästarna. Släppte ut dem, mockade och gjorde rent golvbrunnen som kläggat igen med ensilage. 

Därefter åt jag god frukost, havregrynsgröt med nötter, russin, hallon, blåbär och jordgubbar. MUMS!

Efter frukost klädde jag på mig alla cykelkläder. Det var runt noll grader, så det behövdes en hel del kläder. Jag var väl uppvärmd när jag hade fått på mig alla kläder. Dags för årets premiärtur!

Bästa cykeln!
Jag cyklade åt Linnarpshållet och hann inte ens komma 50 meter innan cykeln gled iväg på isen som låg på grusvägen. En vurpa! Första vurpan på den cykeln. Det gick dock bra, inga skador. Jag tänkte att det nog blir bättre längre fram, men när jag kom till Linnarps-vägen var det blankis och jag gav upp och gick tillbaka hem med cykeln och tog av mig alla kläder. Surt! Jag som var så jäkla sugen på att cykla! Men vintern har uppenbart inte släppt sitt grepp ännu.

Så jag ägnade mig åt tråkiga hushållssysslor istället. Jag hade tre par gardiner att stryka, lägga upp och hänga upp som jag inte hunnit med sedan jul. Eller snarare inte hittat orken och motivationen. Men nu blev det äntligen gjort! Slängde lite julblommor också som vissnat sedan länge.

Älsklingen började städa så sedan fick jag slutföra, men nu är iaf huset städat och fräscht. Jag pustade dessutom alla fönster på andra våning. De var inte så farligt smutsiga. De såg ju för jävliga ut efter stormen i januari, men nu hade det värsta saltet och skräpet regnat bort. Men det var ändå gött att få rena fönster. Dock var fönsterskrapan lite trött så nu får den stå på laddning tills imorgon då jag tänkte ge mig på fönstren på första våning. Duktigt värre:).

I eftermiddags körde Älsklingen och jag in några kärror ved och sedan gick vi en runda med Selma i skogen innan jag tog in hästarna. Det är ju ljust ute länge nu! Snart ända till kl 18. Gött! Den mörka tiden på året är inte så lång ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar