Sidor

fredag 13 februari 2015

Lite skidåkning

I eftermiddags tog jag skidorna och drog till Åkulla för att åka lite. Det är stor skillnad på att åka på den där konstsnön jämfört med förra helgens natursnö i Björnrike. Det glider mycket bättre. Både framåt och bakåt. Dessutom är det ju betydligt mera lättåkt eftersom det knappt finns några backar att tala om.

Till en början gick det inte så bra och jag trillade faktiskt i en uppförsbacke då det gled lite för mycket bakåt. Det var lite halvkrångligt att komma upp på fötter igen eftersom jag inte fick något fäste, men det löste sig. Däremot slog jag i knäet och det ömmade ett tag.

Efter ett tag gick det dock bättre och bättre. Det var jag som åkte förbi de andra som var ute i spåret. Det var inte så jättemycket folk, som tur var. Det kändes roligare och roligare och vips hade jag åkt en mil, vilket var målet för dagen så då vände jag hemåt igen.

Överkroppen börjar kännas starkare nu, både i simningen och på skidorna. Det är en rätt skön känsla! Konditionen är det ju inget fel på. Blev knappt andfådd förrän jag drog på lite mer på de sista varven.

Det är fantastiskt att ha sådana här åkmöjligheter när det faktiskt inte är någon vinter att tala om. Förutom i spåret så är det barmark överallt. Dock snöade det litegrann, vilket ökade vinterkänslan något. Oavsett vilket så är det bra träning!

Längtar tillbaka!
Till helgen har SMHI lovat fint väder. Kanske kan det bli en cykeltur i det fina vädret... Och lite ägnande åt hästarna. Den som lever får se!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar