Sidor

torsdag 12 februari 2015

Simning

Igår hoppade jag äntligen i vattnet igen efter två veckors uppehåll. Tänk att jag har börjat se fram emot simningen. Längta efter den. Jag, som bara för 1½ år sedan avskydde allt vad simning heter.

Avskyn mot simningen hängde nog ihop med de skräckupplevelser som jag hade i simskolan när jag var liten. Simskola i juni i iskallt vatten i Skällingesjön. Det var aldrig varmare än 15 grader och jag minns bara att jag frös, frös och frös. Inga trevliga minnen. Detta gjorde ju också att jag var en ganska dålig simmare med usel teknik.

Det gick ju inte snabbt att simma i början och det tog ett antal tillfällen innan jag lärde mig att simma bröstsim med huvudet i vattnet. Många kallsupar blev det. Men det var jäkligt kul när det plötsligt funkade och jag märkte att det gick bättre och bättre att simma.

Sedan gick jag crawl-kurs förra våren. Tyvärr var jag inte tillräckligt vattenvan för att kunna ta till mig kursen på ett bra sätt. Men sedan dess har jag kämpat med det jäkla crawl-simmet och nu kan jag faktiskt simma en 25-meterslängd utan att få panik. Det går långsamt, men framstegen kommer allt eftersom!

Dessutom märker jag att jag har utvecklat bröstsimmet något enormt och faktiskt numera tillhör skaran som simmar om istället för att själv bli omsimmad. Bra utveckling!

Igår bestämde jag mig för att enbart simma bröstsim. 2 km var målet. Och det kändes riktigt bra när jag hade gjort första 5-hundringen på ungefär en kvart. Tack och lov var det inte riktigt lika mycket folk i bassängen. De där nyårslöftes-människorna börjar nog droppa av nu. Det blev bara lite stökigt när fyra grabbar hoppade i och körde crawl med huvudet ovanför vattnet och mest sprattlade och rörde upp vattnet. Men de simmade bara några få längder innan de tröttnade och försvann. Sedan blev det väldigt lugnt och skönt!

Jag kände mig väldigt stark i kroppen när jag simmade och tycker faktiskt att jag simmade riktigt bra. En timme ganska exakt tog det att simma de två kilometerna och då hade jag kort paus efter varje 5-hundring. En riktigt skön genomkörare blev det!

Nästa tillfälle ska jag koncentrera mig lite mer på crawlningen och vattenvanan. Tar med mig mina hjälpmedel (fenor, dolme och flytplatta). Och så tänker jag boka ny tid med min alldeles egna PT. Nu känner jag mig redo för att ta nästa steg i utvecklingen när det gäller simning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar