Sidor

söndag 15 februari 2015

Löparsöndag

Mina höft-/bäckenproblem har såklart lett till att löpningen har fått stå åt sidan ett tag och det har mest blivit "känna-efter"-pass. Så att springa ett långpass som jag brukar på söndagar var inte att tänka på idag. Dock hade jag planerat en 12-km-runda, lagom långt idag.

Det var ungefär samma väder som igår. Grått och kallt, någon plusgrad bara. Jag sprang banvallen västerut. Lite mer snö hade smält undan och det var lite lättare att springa i början än vad det var i torsdags. Sedan var det ingen tjällossning heller, vilket gjorde att underlaget var riktigt bra efter snön.

Tanken var att bara lunka på i jättelungt tempo, men det gick väldigt lätt i början. Inte förrän sjätte kilometern insåg jag att jag hade haft medvind hela vägen fram dit eftersom jag plötsligt fick ganska rejäl motvind. Sedan var det motvind hela vägen hem.

Banvallen blir grymt tung när man har motvind, speciellt eftersom den lutar uppförs en hel del. Det är inget som syns, men det känns ordentligt. Men jag kämpade på hela vägen hem, upp för helvetesbacken också.

Kroppen kändes ok. Visst är jag tvungen att köra yoga efteråt för att ens kunna röra mig, men det gör ändå inte ont när jag springer. Så vissa framsteg har helt klart gjorts. Det verkar som om jag pallar att springa tre gånger per vecka iaf om jag tränar alternativt de övriga dagarna.

Sällskap på löpturen - som vanligt!
Imorgon blir det simning. Då har jag tänkt att ägna tiden helt åt teknikträning när det gäller frisimmet och simma så mycket frisim som möjligt för att bli bättre på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar