Sidor

torsdag 12 februari 2015

Garmin Forerunner 920 xt

Jag har funderat länge och väl på att köpa en ny Garmin-klocka. Ett tag var jag inte på 910:an, men jag visste ju att det snart skulle komma en uppdatering av den som heter 920. Och nu har den kommit och funnits på marknaden ett tag.
Bild lånad från Garmin

Dock tycker jag att det är lite väl mycket pengar att betala nästan 5000 kr för en klocka. Lite snål är man allt. Är den verkligen värd de pengarna?

Nu när klockan har funnits ett tag börjar det trilla in recensioner och jag hittade faktiskt en blogg som skrivs av en triathlet som har skaffat sig en sådan klocka. Och när jag läste det första inlägget om klockan och vilka funktioner den har blev jag ju ännu mer intresserad av den!

Det är ju inte bara en GPS-klocka, den har ju även samma funktioner som de populära aktivitetsarmbanden. Man kan alltså följa precis vilken aktivitetsnivå man har, hur man sover osv. Den funkar också att använda i vatten, både i bassäng och ute i öppet vatten. Såklart finns det även cykel- och löparfunktioner.

Mitt intryck av Garmin är att deras produkter är grymt bar. Jag köpte ju min forerunner 410 i början på mars 2012. Jag har väntat ett tag på att den ska börja krångla så att jag måste köpa en ny:). Men det gör den inte. Den har inte krånglat någonting öht under dessa tre år! Det enda som varit lite knepigt är pulsbandet, som jag inte använder så mycket längre. Det har fått lite konstiga pikar på 240 i puls och så skaver det så förbaskat. Men t.ex. batteriet har inte blivit ett dugg svagare. Kan köra upp till tre träningspass (beroende på längd såklart) innan den behöver laddas och då stänger jag aldrig av den mellan passen. Jag är helt klart grymt nöjd med den!

Dessutom är ju Garmin Connect ett grymt bra verktyg för att analysera och titta på sina pass. Där har man full koll på vad som händer.

Anledningen till att jag funderar på en ny klocka är dels att jag vill ha alla funktioner i en klocka. Nu använder jag min Garmin Swim när jag simmar och 410:an till allt annat. Dels är jag väldigt intresserad av de funktioner 920:an har utöver GPS:en.

Det enda som hindrar mig att gå loss och köpa är pengarna. Jag väntar lite på att den ska sjunka i pris. Just nu ligger den som billigast runt 4500 kr.

Men igår öppnade sig en annan möjlighet. När jag hade simmat klart kom en badvakt fram till mig och frågade om min Garmin Swim. Vi pratade om hur den funkar osv. Och jag sa att jag funderar på att köpa ny klocka så jag kan tänka mig att sälja den ifall han var intresserad. Och det var han! Jag fick hans telefonnummer så att jag kan ringa honom när jag har bestämt mig. Då sjunker ju "priset" på den nya klockan ifall jag kan få ut pengar av den gamla. Kanske kan det också finnas någon som är intresserad av att köpa 410:an också. Då blir det ju en helt annan situation!

Så nu väntar jag på att dragningen i Runners Worlds tävling om en klocka ska visa att jag inte vunnit (vinner aldrig sådana tävlingar) och efter det är det nog väldigt troligt att jag slår till.... Den som lever får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar