Sidor

måndag 2 februari 2015

Kontraster!

Efter en jobbvecka i full fart var det skönt med helg! I lördags kom Hanna och vi stack ut en runda med hästarna. Jag tog med mig Pelle på promenad, men det var helt värdelöst att gå på grusvägen pga snön som var blöt och bara fastnade i hovarna. Höga styltor blev det! Lite surt att inte ha snösulor, men hade jag lagt på snösulor så hade det förmodligen inte kommit någon snö och Herr Bus hade tagit av sig sina skor på löpande band. Vi får vänta in barmarken helt enkelt.

Vi tog oss i alla fall upp till Obbhultvägen som var saltat och fri från is och snö. Så det blev en kort runda till grushålan och tillbaka. Lite sol och frisk luft fick vi!


Nöjd Pelle på promenad!
Igår började dagen med tjejfrukost hos Therese som bor i stan. En kul tradition vi har i tjej-gänget. Vi försöker träffas ungefär varannan månad och turas om att bjuda på frukost eller annat kul.

Väl laddad med energi tog jag sedan bilen (innehållandes en springsugen Selma) till fästningen och så sprang vi en runda längs kusten. 

Till skillnad från hemma så var där barmark. Rätt häftigt att det går att åka två mil västerut och så får man barmark och känner sig långt från vintern.

Vi följde strandpromenaden bort till Kusthotellet, sedan vidare mot Apelviken, där vi sprang ut på stranden. Det är något speciellt med att springa på en strand. Egentligen drömmer man väl om att springa på stranden en varm sommardag iförd bikini. Enda problemet med den drömmen är att det inte funkar att springa då pga två saker; det är för varmt och att innanlåren skaver mot varandra så att man får skavsår:)

Då var det betydligt bättre att springa där igår! Solen bröt faktiskt fram lite grann och i medvinden kändes det som om det snart skulle kunna bli vår. Selma såg en massa roliga pippi-fåglar som hon ville jaga, så jag fick springa snabbt där ett tag...

Ut i vattnet skulle hon. Och lägga sig för att bada. Och dricka.
Hmmm, vattnet smakar lite konstigt här...
Hon insåg ju rätt snabbt att det inte gick att dricka saltvattnet. Men bada kunde hon ju göra. Dock ville jag inte släppa ut henne i vattnet ifall hon skulle dra iväg. Jag hade ingen lust att springa i själv och hämta henne!

På span efter pippi-fåglar!
Vi sprang upp till asfaltsvägen igen och rundade Södra Näs. Sedan blev det motvind. Men inte så farligt ändå. Tungan blev lite kall, annars helt ok.

Kroppen kändes bra. Inga krämpor någonstans för ovanlighetens skull! Det gick riktigt bra att springa, faktiskt. Härlig känsla! Nästan 9,5 km fick vi ihop innan vi åkte hem igen.

På kvällen firade vi Äsklingen som fyller år på onsdag. Smidigt nog slog vi ihop oss med hans systers barns kalas, eftersom det ändå är samma personer som träffas. Vi behövde endast bidra med lite fläskfilé att äta.

Det har ju varit SM-vecka förra veckan också. Tyvärr har jag inte tittat så mycket, men flera personer jag känner har pratat om draghundarna som tävlade i helgen. Så jag blev lite nyfiken på hur det såg ut. Så jag satte igång svtplay och tittade. Det ser ju hur kul ut som helst när de åker skidor med sina hundar! Hade definitivt kunnat vara en sport för mig och Selma (som älskar att dra) om vi bara hade haft lite mer snö här...

Min och Selmas sport...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar