Sidor

lördag 1 mars 2014

Projekt målarbod

Idag var det äntligen perfekt väder för projekt målarbod! Jag ska alltså tömma ladan på all gammal halm och hö, som har legat där i säkert 25 år, så att jag kan använda den till målarbod istället. Där kommer jag att måla mina fasadbrädor och läkt innan de ska upp på huset. Jag kommer alltså inte att vara beroende av väder när jag målar, vilket såklart är fantastiskt bra!

Brädorna kommer grundmålade, så jag ska måla dem en gång innan de spikas upp och sedan en gång till när de väl sitter på huset. Det kommer även att bli en hel det fönster- och dörrfoder att måla, så det kommer att bli riktigt bra med en rejäl målarbod.

Såhär såg det ut när jag började i förmiddags
En hel del bös som skulle köras ut, alltså. Men det var bara till att hugga i. Fylla traktorskopan med bös och sedan köra ut det till paddock-vallen för eldning. Många lass blev det. Det bra bra, när jag väl fick fyr på det! Vilken enorm värmeutveckling det blev! Jag förstår att man kan använda halm till att värma hus med!

Jag tände brasan när jag gick på lunch och när jag kom ut låg det och pyrde bara, men när jag öste på mer så brann det på rejält igen!
ELD!
Att få en brand i en lada full med halm och hö måste vara fruktansvärt, både med tanke på värmeutvecklingen och med tanke på hur det ligger och glöder i små bollar hur länge som helst. Så skönt att få ut skräpet ur ladan!

Selma var såklart med hela dagen. Hon åkte traktor. Till en början följde hon med ut varje gång jag skulle lasta, men efter ett tag orkade hon inte med det utan stannade kvar i traktorn där hon kunde hålla koll på omgivningen!

Arbetsledaren spanar!
Det blev en hel del gjort idag, tyvärr hann jag inte med riktigt allt, men det är bara lite kvar i ena hörnet och så allt som ligger på golvet, så det fixar jag imorgon! Nu ska jag vila mig så att jag orkar med morgondagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar