Sidor

söndag 30 mars 2014

Målarbod klar!

Detta har varit en lång dag. Jag har varit igång i full fart från kl åtta när jag vaknade!

Efter löpturen och lunchen drog jag direkt ut i ladan för att avsluta tömningen av all gammal halm så att jag kan använda den till målarbod. Såhär såg det alltså ut från början:

Förra gången jag höll på tog jag ut allt som fortfarande var i balform så idag vsr det "bara" lös halm kvar i ett litet lager på golvet. Eftersom jag inte kommer in där med traktorn är det kroppsarbete som gäller. Högaffel, kratta och skyffel är redskap som jag har använt för att fylla traktorskopan med halm.

Älsklingen körde med den andra traktorn och skogskärran och samlade ihop stockar och ris som låg bakom stallet efter min upprensning där.

Jag körde på, tog bara en liten våffelpaus, och fick faktiskt ut allt. Såhär blev det till sist:

Sedan kom det roliga arbetet, nämligen att sätta fyr på böset. Eller så kul var det ju inte då halmen var rätt sur så det pyrde mest och blev ju en jäkla massa rök. 

Jag fick även brännt av det gamla döda gräset på paddockvallen. Tyvärr låg röken på mot huset till så tvätten som hängde ute på tork fick jag tvätta om eftersom det stank rök om det:(.

När jag sedan tog in hästarna så såg Bosse helt blockhalt ut. Så jag fick ställa honom på gången och kolla läget. Jag såg ju att det fattades tre söm på insidan av hoven, så jag misstänkte att skon var vriden. Och det var den: 

Efter ett rejält hag-race så flög både söm och halva skon! Knas-häst! Som tur är så har jag ju både verktyg och kunskap till att ta av skor, så det gjorde jag. Ingen hälta efter det som tur var.

När jag ändå hade honom på gången så passade jag på att skrapa bort lite lös päls, vilket han tyckte var skönt. Allt frid och fröjd.

Tre minuter i åtta landade jag i soffan, lagom till Mästarnas Mästare. Nu är kroppen verkligen heeeelt slut! Men jag är nöjd med allt jag fått gjort idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar