Sidor

måndag 24 mars 2014

Vårkänslor!

Idag har det varit helt underbart väder! Kom hem och det var nästan vindstilla, 10 plusgrader och sol! Först hade jag tänkt att ta mig en cykelrunda, men istället föll lusten på mina kära hästar, som inte har fått göra något kul sedan september.

De fick komma in i vanlig ordning, jag sanerade Pelle från päls och lera, vilket verkligen behövdes! Han bara njöt av att bli av med all päls. Eller, all päls var väl att ta i. Hur mycket man än drar med skrapan så sitter där ändå kvar ca en miljon lösa hårstrån!

Sedan tog jag ut Bosse ur boxen och borstade i ordning honom också. Idag skulle han få följa med på promenad! Efter sex månader utan ryttare och utan mer miljöträning än att gå in och ut från hagen kände jag inte att det var läge att sitta upp och rida på honom.

Ponnyn följde också med. Hon hade en ny ryttare på ryggen. Ryttarens mamma och Kristin gick med på vår promenad och så fick även Selma följa med.

Jag hade räknat med en vild Herr Bus, men han var förvånansvärt lugn idag. Han gick på i normal takt. Var lite bufflig med huvudet (som han brukar) men mer lugn och snäll! Vi gick en liten kort runda i skogen. När vi kom ur skogen blev det av okänd anledning lite kalabalik, men inga större problem.

Jag kände mig riktigt nöjd med honom och tänker att det nog ska gå att rida igång honom igen ganska lätt. Lite longering innan bara så att han får bralla av sig, så ska det nog gå bra. Han är cool, min bus-unge!

Det blev en helt underbar promenad i vårkvällen! Tänk att det bara är en vecka kvar tills det blir sommartid och mer tid att ägna åt pållarna! Ja, om jag nu hinner medan jag renoverar... Vi får se! Det hade varit kul att komma igång igen!


Tre nyanser av herr Sur och en misstänksam vovve :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar