Sidor

söndag 30 mars 2014

Perfekt lördag!

Igår var ännu en dag med strålande sol! Och på en helg! Kan det bli bättre? Nej, inte enligt mig iaf:)

Dock började dagen mindre bra. Jag hade fått en paket-avi i brevlådan och där stod det att jag skulle hämta mitt paket i Skällinge (en annan byhåla ca 5 km längre bort). Lite märkligt tyckte jag eftersom vi har paketutlämning i ICA-butiken i Rolfstorp där jag brukar hämta mina paket. Men jag körde iaf till Skällinge. NÄr jag kom dit och skulle hämta mitt paket så fanns det inte där... Så jag fick köra till Rolfstorp istället och ja minsann, där fanns det. Ja, så kan det gå. Jag önskade att jag inte var så jävla ordentlig alltid, utan hade struntat i att läsa på avin vart jag skulle hämta det så hade jag sparat en mils körning och en halvtimmes tid.

Sedan for jag vidare till Grimetons lantmän för att köpa sättpotatis och jord. Tänkte att det var smartare att åka dit en solig vårlördag än till Blomsterlandet där det säkert var en miljon människor. I Grimeton träffade jag min "gamla" hopp- och fälttävlanstränare Lotta. Himla kul att träffa henne igen! Har inte sett henne sedan jag slutade träna hösten 2010.

Resten av dagen ägnade jag åt mina rosor. Jag gjorde ju badtunneprojektet förra året med en tanke om att flytta mina rosor som står i rabatten som kommer att hamna under altanen till området utanför badtunnan.

Jag började med att gräva upp en av mina klängrosor. Jäklar vilka rötter den hade! Det slutade med att jag fick klippa av de som satt längst ner, då jag inte fick upp dem trots att jag grävt en halvmeter ner i jorden.

Den fick en ny plats i solen utmed badtunnestaketet, massor med rosjord att trivas i, så nu håller jag tummarna för att den tar sig. Totalt blev det rätt många rosor att flytta, ett tiotal ca. Många av rosorna är mycket gamla och fanns här på gården redan innan detta huset byggdes (1950). Så det vore ju väldigt kul om de överlevde flytten.

Det som är så speciellt med dessa rosor, förutom att de är gamla, är att de doftar så väldigt gott. Svårt att hitta rosor som doftar nuförtden...

Hoppas den trivs här....
Det var ganska intressant att se sig om i trädgården igår. Trots att mars ännu inte är slut så är det full aktivitet överallt. Gräset behöver snart klippas, och träden börjar knoppa sig. Såhär ser mina fruktträd ut just nu:

Knoppeliknopp!
Det tog faktiskt hela dagen att flytta rosorna. Jag tvättade ju iofs också samtidigt och kunde torka tvätten ute. Underbart! Jag gick där i solen i t-shirt och grävde och hade mig. Härlig dag! 

Dagen blev dock inte så lång, redan kl 15 tog jag in hästarna och sedan började jag förbereda mig för kvällens aktivitet som var Magnus den Store i Helsingborg. Äntligen skulle jag få se Ugglas show! När biljetterna till Göteborg släpptes tog alla bra platser slut direkt och jag var inte sugen på att betala 700 spänn och sitta så långt bort att man knappt ser scenen, så därför har jag avvaktat och när beskedet om att han skulle dra ut på turné kom blev jag väldigt glad!

Biljetterna släpptes när vi hade personalmöte i höstas, så när VD stod och snackade om året som gått och året som skulle komma satt jag och smusslade med att beställa biljetter på Ticnet. Det gick vägen och vi fick biljetter på första raden!

Vi satt så långt fram att det var svårt att se skärmen:)
Jag körde ner till Helsingborg och vi gick in och satte oss på Helsingborg Arena. Första raden var riktigt bra! Man såg allt på nära håll! Uggla ville inte att man skulle filma och ta en massa bilder, men jag smög ändå till mig en bild på slutet (efter att han hade sprutat vatten på oss).
Kungen i egen hög (?) person
Jag är ett stort fan av Uggla och har varit det sedan "IQ" och "Fula gubbar" ungefär. Det jag gillar med honom är hans låttexter, de har alltid ett roligt innehåll som knyts ihop på ett bra sätt. Han kastar skit på andra, men är även ganska självironisk. Första delen av showen var lite mer skådespeleri, inte så många gamla goa låtar. Men jag uppskattade den delen väldigt mycket ändå, för det var ju trots allt ingen konsert vi var på, det var ju en show. Uggla är en riktigt duktigt entertainer och har en humor som jag gillar skarpt.

Sedan kom ju såklart grädden på moset när han drog av de "riktiga" låtarna som Vittring, Varning på stan, Jag mår illa osv. Helt klart värt att se! Och så kul att se honom på så nära håll!

Allt som allt blev det en perfekt lördag!

Nu ska det bli en perfekt söndag! Sol även idag. Långpass står på schemat. Tömma ladan på det sista böset står på schemat. Sedan är det bonus om man hinner med något mer denna sommartidssöndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar