Sidor

tisdag 25 mars 2014

Energiunderskott!

Denna dag började egentligen igår med att min käre sambo drack upp den mjölk som fanns kvar i kylskåpet, vilket innebar att jag fick börja morgonen med müsli istället för gröt. Men jag hade en lösning på det problemet (trodde jag), då jag var på utbildning i V2 på förmiddagen. Där finns en restaurang som (vanligtvis) säljer frallor. Så när vi fick vår första paus strax efter nio begav jag mig bort för att köpa mig en fralla.

Till min stora fasa inser jag att alla frallor är slut när jag kommer fram. Och alternativen är små äpplen för 7 spänn(!) eller diverse äckliga kakor. Det får bli en kopp te istället.

Nästa dråpslag blev när jag plötsligt insåg att kursen inte alls var slut kl 11, utan istället halv tolv. Vid elva var jag ju så hungrig att jag höll på att avlida. Jag fick ju stå ut till halv tolv, skynda mig in på Ringhals och köpa lite sallad med köttfärs i lunchrestaurangen.

Naturligtvis var det den mest långsamma personen som stod i kassan och det tog en halv evighet innan jag kunde ta min sallad och gå och äta i lunchrummet. Vid det laget var jag så hungrig att hela världen snurrade under mina fötter!

När jag började äta min sallad upptäckte jag att det fanns stora klumpar i köttfärsen. När jag delade dessa såg jag att de var råa inuti! Jag fick peta bort alla klumpar jag kunde hitta, låtsas att det inte alls var äckligt och bara trycka i mig maten. Vilken dag!

Perfekt uppladdning för 1000metersintervaller... eller inte. I alla fulla fall så lyckades jag köpa en fralla i lunchrestaurangen som jag tryckte i mig vid eftermiddagsfikat och när jag kom hem slängde jag ihop en smoothie. Därefter gick jag ut och tog in hästarna och lagade till en köttfärssås när jag kom in igen.

Sedan drog jag och Selma iväg på vårt intervallpass. Vädret var ganska lugnt, grått, men inte alltför kallt. Så jag valde att ta på mig tunna sommartights, en tunn tröja och jacka för att inte bli för varm.

Till en början var det en helt ok klädsel. Vi började med att värma upp lätt jogg i två km. Sedan körde vi på. Första intervallen med början på banvallen nedåt. Ingen vind att tala om. Kändes lätt att springa. Gick på 4:56.

Mellan intervallerna körde jag 2 minuters gångvila.

Andra intervallen startade i lätt motlut, vidare med en platt sträcka och sedan två uppförsbackar som avslut. Kändes fortfarande lätt och bra. Tiden blev 4:53.

Tredje intervallen var mest på platten, ett litet uppförslut vid ungefär hälften. Dock blev det en bajspaus (för Selma alltså) mitt i:) Det är sådant man får räkna med när man har hunden med sig:). 4:48 slutade den på.

Fjärde intervallen började i en uppförsbacke som efter ca halva intervallen planade ut. Fortfarande bra känsla. 4:57.

Femte intervallen började på platten och slutade nedförs. Mitt i nedförsbacken började det plötsligt att blåsa rak motvind. Storm från ingenstans! Lyckades ändå kämpa och springa på 4:48.

Sjätte intervallen  fortfarande lätt nedförslut. Nu började det även regna. Iskallt regn. Horisontellt rakt in i ögonen! Jag trodde inte det var sant! När det var ca 200 m kvar blåste det så mycket att jag knappt kunde flytta mig framåt! Benen var rejält sura men intervallen slutade på 4:57.

Sista intervallen fortfarande kraftig blåst. Först motvind, sedan sidvind som höll på att fälla mig på banvallen. Men jag var så förbannad på vädret så jag gav allt jag hade kvar och landade på 4:48.

Totalt sett sprang jag alltså 7 km på 34:07, vilket ger en snittid på 04:52. Det känns riktigt bra! Kul var det också, trots ovädret som överraskade mig. Det känns också väldigt bra med tanke på att energiintaget inte direkt var optimalt denna dag. Så jag är riktigt nöjd med mig själv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar