Sidor

lördag 15 mars 2014

Riva riva riva!

När jag vaknade i morse var det full storm ute och jag trodde att det skulle bli inomhusprojekt idag. Men det gick faktiskt alldeles utmärkt att jobba utomhus. Visst blåste det en del, men solen sken ju fint.

Jag började dagen med att skrubba badtunnan, som stått tom sedan det var vinter och is.

Jag sköljde ur den och fyllde på med nytt vatten.

Sedan tog jag hjälp av Älsklingen för att få ner de två återstående raderna eternit på balkongen. Älsklingen stod på stege och bröt ner plattorna, medan jag stod på altanen och tog emot dem. När han ändå höll på ville han fortsätta, så han tog ner alla plattorna på hela baksidan. Såhär blev det:


När eternitplattorna var nere från balkongen kunde jag gå upp där och slå bort panelen med släggan. Så nu är det bara "skelettet" kvar.


Det är rejäla reglar där uppe på balkongen och inte särskilt lätt att riva. Dessutom är golvet inklätt med plåt. Om vi tar bort plåten riskerar vi att det rinner in vatten "bakvägen" och ner i köket. Det vill vi såklart inte vara med om, så därför lugnar vi oss lite med det.

Istället körde vi undan all bråte och jag krattade bort all gammal mossa som åkt ner från taket och annat småplock som låg och skräpade utanför huset. Skönt att få bort det!

Jag passade även på att testa nya våffeljärnet. Lagom till fikat. Den här gången verkar jag ha lyckats få tag i ett som faktiskt gräddar våfflorna. Grymt bra!

Snickaren kom på besök för att stämma av måtten på fönstren (som är beställda) och lite tidplaner. Fönstren kommer från Era Fönster den här gången, som lägligt nog har kampanj på aluminiumfönster.

Glädjande nog kom vi fram till att vi slipper ta ner panelen. Istället kommer de att regla direkt på panelen, vilket kommer att spara massor av arbete för oss! 

Så om det inte är totalt katastrofväder kommer Älsklingen att på skärtorsdagen (17:e april) hämta ställningen. Under påskhelgen kommer vi att riva taket och på tisdagen kommer snickarna och pappar taket.

Nu känns det verkligen som att det är på riktigt. Jag kommer att genomföra detta projekt som jag drömt om under så lång tid. Mitt hus kommer att bli så fantastiskt fint! Känns rätt gött:).

Ikväll har jag flyttat lite möbler från hallen så att det går att riva väggen mot balkongen, riva tapeter och golv. Jag har även rivit tapeter i både stora och lilla hallen. Jag kikade även under mattan i stora hallen och hittade ett fantastiskt fint trägolv!

När alla möbler och de hemska röda tapeterna var borta började jag inse att det är ett fantastiskt fint rum med en otrolig rymd! Det blir kul att göra något bra där!

Medan jag slet tapeter fixade Älsklingen grymt god mat och nu sitter jag i soffan och känner mig mätt och nöjd. Laddar för seedningslopp 1 mil i Helsingborg imorn! God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar