Sidor

lördag 1 februari 2014

Varbergsklassikern!

Här i Varberg har vi något som kallas för Varbergsklassikern. Varbergsklassikern består av fem tävlingar/motionslopp. Först ut på året är Åkulla skidklassiker som går av stapeln redan imorgon. Fem varv på konstsnöslingan. Jag har flera år tänkt att vara med där, men av olika anledningar har det inte blivit så.

De andra deltävlingarna i klassikern är Jubileumsloppet (ett cykellopp, 7 eller 12 mil, som, korkat nog, ligger dagen efter Göteborgvarvet), Varberg Open Water (simtävling i havet 1 km midsommardagen), Varbergsloppet (10 km löpning) och Bockstensturen (3, 5 eller 9 mil mountainbike). För att klara en klassiker ska man genomföra minst 4 av de fem deltävlingarna under en tolvmånadersperiod.

Varbergsklassikern är nu inne på sitt tredje år och alla tidigare år har jag tänkt att vara med, men det har inte blivit så. Tidigare var även Tappavandringen med och då slapp man ju simma. Tur att simningen inte längre är något problem:).

Imorgon finns det dock inget som står i vägen för min start i Åkulla, så jag tänker faktiskt försöka att göra en Varbergsklassiker i år. Det är ju samma grenar som En Svensk Klassiker (även om loppen är betydligt kortare), så då får man ju träna lite olika saker under året. Det gör jag ju förvisso ändå, men jag har ju än så länge bara sprungit lopp, aldrig åkt skidor, simmat eller cyklat. Det blir alltid roligare att träna när man har något mål framför sig! Häng med, vettja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar