Sidor

torsdag 6 februari 2014

Tillbaka på ruta 0

Denna vecka har varit intensiv och är ju redan nästan slut! Det har faktiskt varit träning varje dag hittills. I måndags var jag på Klitterbadet med Emelie och försökte göra lite övningar från Crawl-kursen. Det gick sådär. Det var rätt mycket folk i bassängen och väldigt mycket svallvågor, vilket gjorde det svårt. Dessutom lyckades jag få vatten i båda öronen som jag inte fick bort ens med tops. Så det blev inget vidare simpass.

På tisdagen försvann vattnet äntligen ur öronen och när jag kom hem skyndade jag mig för att komma iväg och springa innan det blev mörkt och innan vi skulle fira Älsklingen som fyllde år. Planen var tusingar, dock glömde jag att räkna med uppvärmning och nedvarvning så det tog lite lägre tid än jag hade tänkt...

Jag sprang bort till banvallen. Första sträckan bestod av halvsmält, frusen snö, vilket inte var lätt att springa på, men lite längre fram försvann snön och det blev istället tjällossning. På mitten var det en liten kort sträcka med is/snö också.

Första tusingen sprang jag hemåt (lite motlut åt det hållet). Det kändes trögt. Ingen snabbhet i benen alls. Men det får man räkna med när man legat nere med intervaller i några månader. Jag körde en minut ståvila innan jag sprang nedåt igen, vilket såklart gick lite lättare.

Tredje intervallen var också seg och ljuset började försvinna, vilket gjorde det svårare att springa, trots att jag hade pannlampa. Fjärde intervallen som gick nedåt kändes faktiskt lite lättare och det blev den snabbaste. Sista hemåt gick helt ok. Sedan gick jag över snön och sprang sista kilometern hem. Kändes iaf bra efteråt, men jag ser fram emot när benen kommer igång igen!

Planen är att springa med GIF-tjejerna på tisdag, hoppas att de kan få lite mer fart på mig!

Igår var det så dags för andra tillfället på crawlkursen. Om det kändes kul första gången så var det fullständig katastrof igår! Ingenting fungerade! Eller jo, till en början gick det väl hyfsat bra med "pilen" där vi tog fart från kanten och tränade på att blåsa ur luften ur lungorna. Vi körde även benspark med flytplatta, vilket inte heller gick särskilt bra. Mina bensparkar för mig inte direkt framåt och det känns som om jag förflyttar mig i slow motion.

Sedan kom det där med andning. Hur jag än försökte så gick det bara inte. Min självbevarelsedrift gör det omöjligt för mig att vrida lite på huvudet andas in medan jag har halva munnen i vattnet. Jag förstår bara inte hur det ska gå till utan att fylla lungorna med vatten. Det blev bara så jävla dåligt. Och jag blev frustrerad. Framför allt på att jag inte fick till det. Så irriterande!

Sen kan jag faktiskt tycka att det är lite märklig pedagogik att man under 50 minuter effektiv simtid ska hinna göra ungefär 15 olika övningar. Det gör att jag inte hinner sätta första övningen innan nästa tar vid och sedan nästa och nästa. Det i sin tur leder till att jag känner att jag presterar sämre och sämre hela tiden och ger en fruktansvärt dålig känsla mot slutet.

Det känns lite som om man skulle börja cykla genom att köra med två stödhjul i fem minuter, ett stödhjul i fem minuter och sedan helt utan stödhjul. Inte många som klarar det och jag undrar faktiskt om detta är rätt väg att gå till att lära sig att simma med bra teknik.

Så när jag åkte hem igår var jag förbannad på mig själv för att jag inte fixade alla övningar och jag funderade på vad jag överhuvudtaget gjorde i bassängen. Jag var tillbaka där jag började i höstas då jag trodde att jag hatade simning. Inte kul alls. Jag var beredd att ge upp helt, faktiskt.

Men nu vill jag ner i den där jäkla bassängen och testa igen. Det måste ju gå. Om man får lära sig en övning i taget och får möjlighet att nöta, nöta, nöta tills det sitter innan man går vidare till nästa grej.

Lite pissed off, men life goes on. Det kan ju bara gå bättre än igår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar