Sidor

lördag 1 februari 2014

Firande av löpningens dag!

Idag firas alltså löpningens dag. Första lördagen i februari på initiativ från Ingmarie Nilsson sedan 2010. Bra initiativ tycker jag! Det tyckte inte så många av mina vänner på Facebook, som skickade massa negativa kommentarer om att det är för kallt att springa i februari och varför lägger man den dan i just februari. Bad excuses, säger jag bara! Det finns dubbade löparskor och bra kläder man kan ta på sig för att köra ett riktigt bra löparpass även i snömodd och is!

Så Selma och jag gav oss ut i vintern och sprang favoritrundan. Igår kändes det mindre bra att springa. Idag kändes det hur bra som helst! Tekniken var mycket bättre idag och det flöt på fint. Faktiskt lite snabbare än vad jag har sprungit det senaste.

Fjärde kilometern valde jag att trycka på lite mer för att få känna lite fart. Och utan någon större ansträngning kom jag ner i 5:30-tempo (trots att Selma stannade för kissepaus). Även det kändes mycket bra. Det börjar ju närma sig året första lopp nu, som är Göteborgsvarvets Seedningslopp i Helsingborg i mitten på mars. Därför är det dags att speeda upp benen lite! Det får bli lite tusingar framöver!

Hela rundan kändes mycket bra och det var riktigt kul att springa idag! Jag gillar faktiskt känslan av lite kallare luft i luftrören. Dessutom får man ut lite slem som fortfarande finns kvar i halsen sedan förkylningen.

Nu laddar jag för morgondagens övningar med Åkulla skidklassiker!
Selfie i snön!

Bästa löparsällskapet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar