Sidor

söndag 2 februari 2014

Åkulla skidklassiker!

Sådärja! Nu är första deltävlingen i Varbergsklassikern avklarad. Åkulla skidklassiker gick av stapeln idag. 5 varv på slingan som för dagen var 2,8 km, vilket skulle sluta på 14 km. Min Garmin-klocka tyckte att vi bara kört 13,64 km, men den blev kanske lite yr av alla varv :)

Efter en natt med regn var utsikterna kanske inte de bästa. Just pga regnet hade de inte heller fräst spåren sedan igår morse, så det var inte någon räls precis. Men ingen fara på taket, det var bara till att köra på. Det var bra glid framåt, och lite bakhalt på vissa ställen, men ändå helt OK!

Jag fick startnummer 40 och fick vänta till 13:35 med att starta, vilket bara var 5 minuter efter första startledet. Jag trodde att jag skulle bli omkörd av många personer, men det var inte så farligt, det var ganska blandad nivå på åkarna. Några snabba, som varvade mig några gånger, och några lite långsammare som jag varvade några gånger.

De första tre varven gick bra, sedan började jag bli rejält trött. De två sista varven gick på ren vilja. Mest kändes det i ländryggen och ju tröttare jag blev, desto sämre blev tekniken och därmed tempot. Men jag körde i mål på 1:25, vilket kändes helt OK.

Det var kul att åka lite skidor och det här var ju endast andra skidpasset för det här året. Dock känns det ju som att det krävs mycket träning innan man orkar ta sig igenom de nio milen mellan Sälen och Mora, men ingenting är omöjligt!

Efter loppet fick jag en stämpel i mitt klassikerpass, där två killar från CK Wano (som anordnar Jubileumsloppet) fanns på plats och tyckte att jag skulle köra deras lopp. Jag talade om för dem vad jag tyckte om att de lägger loppet dagen efter Göteborgsvarvet. Men de sa att den korta rundan (7 mil) skulle ändras så att man cyklar upp till Ringhals och kommer att gå på betydligt mindre kuperade vägar än vad den har gjort tidigare. Så Jubileumsloppet kanske vore ett perfekt återhämtningslopp efter Göteborgsvarvet? Hmmm, jag får nog fundera på det ett tag till...
Ett styck klassikerpass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar