Sidor

söndag 23 februari 2014

Renovering igång!

Denna dag börjades faktiskt i TV-soffan framför 5-milen. Den första "riktiga" tävling från OS som jag har lyckats se hittills. Tyvärr blev det ju inga svenska medaljer, men det var ändå kul att få se lite skidåkning.

Efter femmilen gav jag mig upp på balkongen för att påbörja rivningen av den. Den ska ju ner innan vi sätter upp byggställningen om mindre än 8 veckor. Jag började med att riva ner eternitplattorna som sitter på huset. Väl skyddad med asbest-filter drog jag ur spikarna och fick ner plattorna.
Darth Vader II
Det gick faktiskt riktigt bra. Det var inte så svårt att få ut spiken utan att krossa plattorna. En del kross blev det, men de flesta höll sig intakta, vilket är bra, för det är när de går sönder som det farliga dammet frigörs.

Jag tog även ner de två översta lagren av eternitplattor på utsidan av balkongen. Jag är väldigt glad över att jag inte lider av svindel då jag stod med huvudet vänt nedåt, böjd över räcket för att få loss plattorna. Men det gick bra!

För att kunna bryta loss panelen på insidan var jag tvungen att ta ner regelverket för taket, vilket enklast löstes med motorsågen...
Motorsågsmassaker på balkongen
När jag fått ner det kunde jag ta loss den gröna plåten, brädan därunder och sedan kunde jag gå lös på panelen på insidan.
Hejdå panel!
Det var ganska enkelt att bryta loss och kasta ner på marken...
Mycket bröte blir det!
När jag var klar så långt jag kunde bli på balkongen gick jag ner en våning och gick istället loss på altanen. Lika bra att köra på när man ändå är igång!. Jag bröt loss läkt-brädorna från utsidan och sedan gick jag upp på altanen och slog loss resten av bräderna med släggan.

På ena sidan satt två fönster (eller egentligen ett skjutfönster, men nu stod de intill varandra). Det ena var så ruttet att hela rutan lossnade och jag fick försiktigt lyfta ner den på altangolvet. Det andra fönstret gick karmen sönder på när vi skulle bära ner det från altanen, så det var inte mycket bättre. De hade nog inte suttit kvar så länge till...

Karmen sitter kvar utan fönster...

Två fönster, ett utan karm och ett med...
Det känns som om det blev ganska mycket gjort idag!

Före!

Efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar