Sidor

söndag 29 september 2013

Underbar helg!

Denna helg har tillbringats hos syrran som bor på Ekerö! Vi hade biljetter till Spanska Ridskolan i Globen. Eftersom SJ ville ha drygt 1000 kr för en enkel (icke ombokningsbar) resa till Stockholm valde jag att ta bilen istället. Jag drog iväg vid 7-tiden igår morse och "landade" på Ekerö vid 13-tiden.

Syrran och jag stack ut i skogen och plockade svamp. Det var väldigt kul! Svamp överallt! Gula kantareller, trattkantareller, några fingersvampar och svart trumpetsvamp hittade vi. Det var betydligt mer än jag hittade här hemma när jag var ute i början på veckan. Så nu ligger de på tork i svamptorken i källaren!

Efter svampplockningen gjorde vi oss i ordning, drog in till stan och käkade på Monks. Väldigt goda kalvrullader och finöl satt som en smäck!

Vi drog vidare till Globen och kvällens höjdpunkt, de vita lippizzaner-hingstarna och deras ryttare. Fast de började faktiskt med två mörka hingstar längst fram. 

De bjöd på diverse övningar i trav och galopp. Galoppombyten i vartannat och varje steg. De reds nästan helt på bridongtygeln, med stångtygeln hängande. Dessa hästar var (till skillnad mot de man ser i bl.a. världscupdressyren) genuint genomridna och kunde verkligen samla sig när de olika rörelserna så krävde.

Vi se skolorna ovan mark (levad, capriole och courbette) i töm, en pas de deux och kadrilj. Till sist fick vi även se skolorna ovan mark med ryttare på ryggen. Helt fascinerande att se vad dessa hästar och ryttare kan prestera, det känns verkligen som om det finns en hel del för "dressyrvärlden" att lära sig av dem! Det var en riktigt bra show!

Pas de deux
Skolor ovan mark
Tömkörning (ja, han höll sig ända intill hästen hela tiden)
Idag var tanken att jag skulle ut och flyga en runda med min svåger som har flygcert för flygplan modell mindre. Tyvärr var molnen alldeles för låga i morse när planet var bokat, så det blev ingen tur:(. Men vi åkte istället till Äppelfabriken på Färingsö och käkade lite god mat där. Drack äppelmust, så jäkla gott! Har jag inte druckit sedan jag var liten och vi gjorde egen must på trädgårdens äpplen. Det var ett riktigt mysigt och fräscht ställe med bra mat! Rekommenderas!

Sedan var det dags för mig att vända kosan hemåt igen. På färjan och så E4, 26:an och 153:an innan jag var hemma på gården igen.

Betet har slutat växa nu, tack vare torr sommar och frostig höst, så jag beslutade mig för att ta in hästarna på nätterna. Känns lite tidigt, hade gärna haft dem ute i oktober också, men finns det ingen mat så har man ju inget val. Hej supertidiga morgnar!

Nu ska det bli gött att gå och lägga sig!




Svamp!
Hemresa på Ekerö-färjan
Nöjda hästar som fick komma in!
Bjuder på en liten film också!


1 kommentar: