Sidor

söndag 8 september 2013

Långpass i Åkulla

Idag var det dags för långpass igen. Det var ju ett tag sedan sist. Kroppen kändes sådär idag. Lite stel i musklerna efter gårdagens ridtur, faktiskt och dessutom öm i ryggen efter att ha trimmat lite gräs med röjsågen.

Men Selma och jag gav oss iväg mot Åkulla. Solen skiner även idag och det var lagom med korta tights och linne. Varmt och skönt! En del vind, som tur var, annars hade det varit alldeles för varmt!

När vi sprang förbi Friluftsgården var där kanottävling och vi höll på att bli rammade av flera kanoter (ja, de bar runt dem på land också!). Vi fortsatte dock bortåt på banvallen och sprang upp i skogen för att följa den gröna slingan. 

Vi hann inte långt innan det låg "hinder" över vägen...
Nedblåst träd över vägen!
Det var kul att springa i skogen. Riktigt knixigt med spångar, surhål, rötter, stenar. Uppförs och nedförs. Ibland väldigt tätt med sly och gräs så att jag önskade att jag tagit långtights på mig istället för att skona benen från vassa föremål.

På väg in i "Bockstensturen"
Vi sprang vidare och kom in på en stig där det syntes att Bockstensturen kördes förra helgen. Jag är så imponerad av alla som fixar att cykla där. Jag tyckte det stundtals var svårt att springa..

Snirklande skogsstigar
Vi fortsatte på den gröna slingan och sedan vek vi av och kom ut på vägen som går mellan Åkulla och Haksered. Därifrån sprang vi in på den blåa slingan som går runt Ya-sjön.

Benen var riktigt sega och stela när vi sprang in i det sista snirklande skogsstigs-partiet. Jag var nära att trilla omkull flera gånger, men till sist orkade jag inte hålla mig uppe längre, utan vurpade rakt i ett ler-hål. Skrapade upp båda benen en del. Men det gick bra att springa vidare.

Skrapat ben!
Det var inte så långt hem efter det och vi segade oss upp för en backe för att sedan få en härlig utförslöpa. Efter ett tag kom vi ut på Obbhulta-vägen och styrde hemåt. Selma (och jag) började bli riktigt trött och vi började gå i uppförsbackarna. Sedan gick vi sista km hem som avslutning. Två timmar var vi ute och fick ihop dryga 17 km.

Trots att benen var allt annat än fräscha, var det ändå kul att springa i skogen. Får bli mer sådant i höst! Perfekt träning inför nästa års Lidingölopp!

2 kommentarer:

  1. Underbart långpass, men långa tights hade nog rekommenderats :O

    SvaraRadera