Sidor

fredag 6 september 2013

Morgonrunda

Förra fredagen startade jag med en morgonrunda med Selma. Det var så himla skönt att springa då, så nu var jag sugen på att återigen gå upp tidigt och ge mig iväg.

Kl 05:00 ringde klockan. Det kändes som om jag precis hade somnat. Hade lite svårt att somna igår kväll. Men jag tog mig i kragen och gick upp. Selma studsade upp och blev överlycklig när hon såg vilka kläder jag hämtade i garderoben. Det var mycket "prat" och hon flög runt i huset.

Klockan hann nog bli kvart över 5 innan vi kom ut. Jag tog på mig reflexvästen, då det var lite skumt ute fortfarande. Vi gav oss iväg bort mot Banvallen. Det gick lätt att springa. Till en början blåste det, men när jag fick vinden i ryggen kändes det helt vindstilla. Det var bara vi och några bönder som var ute vid den här tiden.

Efter några km ljusnade det allt mer. Jag hade tänkt springa hem och låta det bli en kort runda på ca 5 km, men när jag passerade möjligheten till det ville benen springa vidare och de studsade upp för backen i Linnarp och vidare mot Obbhult.

Vi blev utskällda av en hund som säkert  väckte alla grannar runt omkring. Det var helt underbart att komma ut på morgonen! Det ska ju bli varmt idag, och jag vet hur mycket jobbigare det blir att springa då, så det var lagom med 12 grader.

När jag nästan var hemma igen tänkte jag på hur skönt det var att ha användning för reflexvästen från början och sedan mot slutet känna att den inte behövdes, istället för när det är tvärtom. På kvällarna då den först inte gör någon nytta, för att ju längre man springer desto mörkare blir det. Det känns positivare på något sätt nu när det bara blir mörkt tidigare och tidigare på kvällarna.

Ja, jag älskar morgonlöpning! Efteråt känner man sig pigg och så har man hela dagen "fri" till att hitta på andra roliga saker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar