Sidor

söndag 14 april 2013

Tråk-dag!

Idag har det bara varit jobb och slit här hemma. Jag började med att hämta ett lass hö, troligen det sista för den här säsongen. När jag hade släpat in det i stallet sopade jag bort allt bös som blev kvar. Jag har delvis kullersten i stallet och det är ett jäkla skit att hålla rent. Men det ser ju fint ut...

Efter hökörningen fixade jag en lätt lunch och sedan gick jag ut igen och körde in 6 st skottkärror med ved. Efter det bytte jag till sommardäck på bilen. Sedan skulle jag såga ner lite sly runt hästhagen, men det gick inte så bra då bensindunken befann sig i Älsklingens bil som inte var hemma.

Jag slängde på en älgstek i grytan som nu står och puttrar, ska bli gott. Parallellt med allt detta har jag också tvättat kläder hela dagen.

Efter allt utejobb satte jag mig vid datorn och gjorde årets bokföring för att få fram momsen som tydligen ska deklareras kvartalsvis för alla numera. Fullständigt idiotiskt! Det måste vara en redovisningskonsult som behöver mer att göra som kommit på den urusla idén! För mig som har väldigt ojämnt fördelat inkomster under året i mitt företag är det perfekt när man tidigare hade hela året på sig att köpa saker i samma utsträckning som man säljer och på så vis "kvitta" momsen. Men nu går ju inte det när de har kommit på denna idiotiska regel. Morr!

På tisdag ska jag till min revisor och fixa deklarationen och då ska jag även ta reda på hur det går till med den där f-bannade momsredovisningen. Jag har ju alltid gjort det via deklarationen tidigare och då har alltså revisorn skött det. Men vi får se vad som händer!

Nu tänker jag iaf vila mig resten av kvällen och försöka komma i säng i tid ikväll så att jag är lite piggare kommande vecka.

Idag har det förresten varit tvåsiffrigt på termometern... Snart kommer våren!
Jag längtar tills det ser ut såhär och hästarna kan gå ute dygnet runt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar