Sidor

fredag 12 april 2013

Helg!

Jag älskar verkligen att det är sommartid och ljust länge på kvällarna - MEN - jag hatar verkligen att jag blir så fruktansvärt trött. Eftersom klockan nu har vridits framåt innebär det i praktiken att jag nu går upp kvart i fyra istället för kvart i fem. Och det verkar som att det är då jag har min djupsömn, för jag känner mig helt borta när klockan ringer varje morgon.

I morse vaknade jag inte ens förrän fem över fem då jag hörde Älsklingens väckarklocka (en av få gånger jag varit glad för att han ställer den på fem men aldrig går upp förrän sex). Jag hade inte ens hört min skrikiga väckarklocka, trots att den måste ha ringt minst två gånger.

Tidiga morgnar i kombination med att jag har väldigt svårt för att komma i säng i tid gör att jag just nu känner mig helt slutkörd. Igår jobbade jag dessutom till halv tio på kvällen, först vanliga jobbet på Ringhals, sedan fakturering åt åkeriet och när jag kom hem fakturering för ett nystartat företag (spännande).

Jag har alltså utökat min kundkrets, dock är det fortfarande enbart familjemedlemmar :). Och i vanlig ordning kör jag gratis tills jag ser att det finns utrymme för att betala för mina tjänster... Kanske en affärsidé att utveckla, men det finns ju redan miljontals med företag i det här landet som håller på med sådant, så jag vet inte om det blir något att ha i slutänden.

Men nu är det så äntligen helg! Jag kommer förmodligen att somna på soffan ca tio minuter efter intagen kvällsmat, men imorgon ska inga väckarklockor ringa. Jag ska sova tills jag vaknar!

Idag blev det ingen träning, då jag har lite träningsvärk i mina höftböjare från onsdagens övningar. Men imorgon, då jäklar! Då ska jag springa mitt hittills längsta långpass. Det kommer att bli minst 20 km. Det ska bli så himla kul! Rundan är planerad och jag har även planerat in ett stopp vid en lämplig ICA-butik ungefär halvvägs. Där tänker jag inhandla lite extra energi i form av banan, vatten/sportdryck och kanske en chokladbit.

Enda funderingen inför morgondagen är huruvida Selma ska få följa med eller inte. Å ena sidan är det trevligt att ha sällskap och hon blir så härligt trött och lugn efter en löprunda. Å andra sidan har jag svårt att få till tekniken när jag hela tiden måste parera hennes dragande i kopplet. Vi får se hur jag gör.

Annars kommer helgen att innebära mer pappersarbete då jag dels ska göra klart allt mitt eget inför deklarationen som jag ska fixa i nästa vecka och lite bokföring. Dels blir det lite kom-igång-bokföring för det nystartade företaget. Så nu hoppas jag på regn imorgon förmiddag...

Vi håller också på som bäst med årets vedklyvning, så det lär nog bli en hel del arbete med det också. Vem har sagt att man är ledig bara för att man råkar vara hemma???


Följa med på löprunda eller inte?


2 kommentarer:

  1. Kart i fem, det är mitt i natten. ;) Jag ska kanske inte klaga över att valpen väcker mig halv sju då... :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halv sju är sovmorgon för mig :) Och jag håller med, kvart i fem är verkligen fruktansvärt tidigt!

      Radera