Sidor

fredag 5 april 2013

Intressant fredagsrunda...

Det blev ingen jobbrunda idag som planerat. Istället väntade jag tills jag kom hem och tog med mig Selma ut. Solen sken även idag och man börjar allt kunna ha lite mindre kläder på sig nu. Dock krävs fortfarande vinterfodrade tights och jacka.

Jag har fortfarande träningsvärk i låren från onsdagens övningar, men jag tänkte att jag ändå måste testa att springa. För ibland går det ju att träna bort träningsvärken. Fokus idag låg på att ta tillvara det jag lärde mig på onsdagens Löparskola, så jag höjde frekvensen, försökte springa så lätt som möjligt och så nära marken som möjligt.

Det gick jättebra och det kändes ingenting i låren, så det var bara till att springa på. Jag försökte också hålla nere pulsen på de där 60% som Fred pratade om. Det gick bra till första uppförsbacken. Efter den sköt pulsen upp i 80%. Så jag gick lite för att sänka pulsen och försöka springa vidare.

När jag gick upp i skogen höll jag en puls på 66% GÅENDES, så jag försökte koncentrera mig på att det skulle vara ett behagligt tempo där andningen inte höjdes alltför mycket.

Väl uppe i skogen möttes jag av snö och is och då sänktes tempot av naturliga orsaker, vilket även pulsen gjorde. Dessutom hade jag lite sjå med att få Selma till att inte dra i kopplet.

Men jag tyckte att jag hittade en bra rytm och det var rätt behagligt att springa. Inte ont någonstans, inte ens stel i axlarna, som jag alltid blir annars, utan kroppen kändes bara avslappnad. Tiden flög iväg och plötsligt hade jag sprungit i över en timme. 9 km blev det idag.

Det där med 60% är verkligen svårt när man har så kuperade omgivningar som jag har och dessutom är jag inte helt 100 säker på min maxpuls. Jag landade till sist på en medelpuls på 76%, vilket är ungefär 10 %-enheter lägre än vad jag brukar hålla.

Men det är säkert en träningssak. Bara till att träna mer och det är ju kul så det är ju perfekt:).
Ganska kuperat....

Svårt att hålla 60% puls...

Efter ca 5 km barmark kom vi upp i skogen och till snön på skuggiga ställen.


Vackert med is och snö, men det är lättare att springa på barmark...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar