Sidor

onsdag 10 april 2013

Sand i skorna!

Idag var det dags för Fred's löparskola igen. Som vanligt utgick vi från Klitterbadet, men vi värmde upp utomhus vid en "backe". Det var lite olika backövningar och balansövningar som gjordes två och två. Det blev en del mjölksyra när vi skulle skutta upp och ner för den där backen.

Sedan sprang vi ner till stranden och sprang upp på klitterna. Vi tränade på att lyfta knäna vid uppförsbackar och att inte trycka ifrån underlaget, vilket inte går när underlaget är sand. Det var verkligen riktigt jobbigt att springa i den där sanden. Jag har väldigt svårt för underlag som rör sig under fötterna så det här var väldigt bra träning för mig. Men asa-jobbigt! Jag blev riktigt trött på slutet och då skulle vi springa maxfart-intervaller. Det gick väl sådär. Eller snarare inte alls. Men men, det är bara till att träna vidare.

Något som var häftigt var att när vi äntligen fick springa på fast underlag igen så var det ju så himla mycket lättare och roligare och tekniken föll lite mer på plats.

Den stora nackdelen med att springa i sand är att man får med sig ungefär halva stranden i skorna. Inte kul när man kommer hem och tar av sig sockarna och det bara rasar ut sand. Ungefär som när man varit på stranden på sommaren...

Sammanfattningsvis var det ett kul och nyttigt, men jobbigt pass. Så som det ska vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar