Sidor

söndag 14 april 2013

Långpass!

Igår drog jag alltså iväg på mitt hittills längsta långpass. Planen var att springa till Läjet där svärmor bor eftersom hon fyllde år och skulle ha kalas. Jag hade planerat ett stopp vid ICA Hunnestad för att köpa en banan och lite sportdryck.

Men saker går sällan som man planerat, speciellt inte när man bor ihop med en "ska bara"-person. När jag tog in hästarna, var Älsklingen i stallet och vi tittade lite på vad vi kunde göra åt att Herr Bus hela tiden drar ut sladdarna till lamporna. Så då löste han det och jag fick springa runt och hantlanga åt honom. Därför kom jag inte iväg den tid jag hade tänkt och kom till Hunnestad 17:05. De stänger 17:00... Så det var bara till att springa vidare...

Jag beslutade mig till sist för att inte ta med Selma utan jag sprang hela sträckan ensam. Det gick bra. Jag försökte tänka på tekniken, men det är svårt efter 12-13 km när kroppen börjar bli trött, för att inte tala om hur det ser ut när man sprungit 18-19 km. Benen blev stela. Mitt problemområde vid höger skulderblad blev till en stenhård boll, men jag bara trummade på.

Till sist var jag nästan framme, hade då sprungit 20 km och ville springa den där sista kilometern till för att få ihop till en halvmara så jag tog en liten extra runda vid havet och till sist stannade klockan på 21,63 km. 2 timmar och 17 minuter var jag ute!

Nu har jag alltså sprungit längre än vad Göteborgsvarvet är och det är ju drygt en månad kvar så jag känner mig väldigt väl förberedd. Framöver kommer det att bli lite intervallpass för att höja farten lite och lite kortare långpass för att trappa ner ordentligt veckan innan.

Nu ska jag åka och hämta hö! Förhoppningsvis för sista gången den här säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar