Sidor

torsdag 2 april 2020

Sommartid!

Nu är äntligen sommartiden här! Och jag är precis så trött som jag hade räknat med denna vecka! Därför har jag planerat min vecka väl och i tisdags satt jag hemma och jobbade, vilket gjorde att jag kunde sova en timme längre och imorgon är jag ledig, vilket ska bli så skönt!

Det känns som om Sverige och resten av världen blir alltmer lamslaget av detta Coronavirus och jag är så jäkla less på skiten rent ut sagt! Alla väntar på en topp av smittade och sjuka (hur vi ska veta att vi är på den toppen när ingen testas vet jag inte), det enda jag kan konstatera är att i min närhet är sjukfrånvaron inte större än normalt och definitivt inte ökande. Men läget är som det är och man får göra det bästa av situationen. Så länge vi får röra oss utomhus är jag nöjd i alla fall!

I måndags fastade jag som vanligt och sprang en runda när jag kom hem, men jag var lite mer sliten än vanligt och det gick inte jättebra, men ändå nöjd med att jag sprang. Och det var ju härligt ljust ute!

I tisdags red jag först Pelle en uteritt. Han var rejält taggad, men fick  bara trava, inte galoppera då han var på väg åt fanders. Det var lite blåsigt ute också så han var extra taggad. Annars var han fin. När han var klar fick de äta och jag gick själv in och åt innan jag gick ut igen för att rida Bosse.

Jag kände när jag satt på hans rygg att luften gick lite ur mig och jag orkade bara rida en kortare skrittrunda, så han var ju rätt pigg han också.

I tisdags kom också min efterlängtade leverans av spånpellets. Efterlängtad eftersom jag bara har sju säckar kvar av förra årets leverans. Jag tycker nog att spånpelletsen är betydligt drygare än kutterspånet. Jag har för mig att jag brukade köpa fyra pallar kutterspån per säsong och pelletsen bara tre. Framför allt så bär jag ju ut mindre sågspån än vad jag gjorde med kutterspånet och det är betydligt mer lättmockat!

Spånpellets
Igår gick jag ut med hundarna vid 18-tiden och tog en lång runda i skogen med dem. Eftersom jag var tvungen att äta direkt när jag kom hem pga att jag inte åt någon lunch så gick det inte att springa, utan det blev mest gång. Men härligt ändå att röra på sig!

Idag var det dags för Bosse att träna för Charlotte. Och jäklar vad det blåser idag! Jag tyckte inte att det blåste så mycket när jag kom hem, men när jag skulle rida till ridhuset var det full storm! Bosse blev såklart livrädd för ensilagbalarna som låg utmed vägen där plaständarna fladdrade och piskade i vinden. Sedan var det plast på ett annat ställe som också piskade och prasslade, men han tog sig förbi det och det tycker jag att han gjorde riktigt bra! Men nu är det ju fullt av ensilageplast som har blåst runt överallt! Hur jäkla svårt kan det vara att samla ihop det så att det inte blåser iväg, det ser ju för jäkligt ut med plast överallt!

Bosse var taggad idag och jag värmde upp i samtliga gångarter innan vi satte igång träningen. Jag kände att han var väldigt framme för skänkeln för att vara honom och han tjurade bara ihop lite grann någon enstaka gång men då var jag på honom direkt och lät honom inte fortsätta, vilket han accepterade och jobbade vidare.

Jag red lite bågar på långsidorna i trav, övade på att ställa och ställa om, sedan lite galopp på det. Började i högervarvet och där var han finare än någonsin. Han var inte lika springig och jag kunde jobba honom på ett mycket bra sätt. Så kul! Vänstergaloppen var lugn och reglerbar och jag kunde leka lite med tempoväxlingar. Han tog också samtliga galoppfattningar! Vi övade också på avbrott till trav där han skulle hålla kvar huvudet uppe, inte dyka och jag skulle hitta takten och jobba vidare direkt i traven. Även det går bättre och bättre.

Sedan körde vi lite öppnor längs långsidorna och med lättridning och volter på kortsidorna för att hålla honom på humör och växla arbetet. Till sist körde vi några galoppfattningar till, men då var han lite trött och blev mer springig, men gjorde det ändå bra. Det var det absolut bästa träningspasset vi har gjort någonsin och det kändes så himla kul! När han väl vill så blir han ju riktigt ridbar!

Så det gäller att hålla humöret uppe på honom, att han får hålla sig frisk och att jag jobbar vidare med honom. Mycket galoppfattningar framöver liksom avsaktningar och så hela tiden variera så att han inte tröttnar och blir tjurig!

Ljust och fint!
När vi skrittade hem var det fortfarande ljust ute och nu är faktiskt pannlampstiden förbi för den här säsongen! Eller, ja, på morgnarna är det ju fortfarande lite mörkt, men det har snart ändrat sig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar