Sidor

söndag 19 april 2020

Pelle i paddocken

Ännu en fin lördag med mestadels sol. Dock hade det kommit in en hel del moln när jag kom ut och skulle rida. Men medans jag gjorde i ordning Pelle skingrades de och solen kom fram igen. Fortfarande är det dock inte särskilt varmt, men det kommer väl det också.

Jag satte upp min Pixio Cameraman i paddocken innan jag gjorde i ordning Pelle. Jag har ju mina två serier på långsidorna, en 18-meterscavalleti och en galoppbom-kryss-galoppbom och de tänkte jag jobba på med. Framför allt ville jag jobba med att rida an båda serierna i galopp. Jag har ett hjärnspöke mot det, jag vet egentligen inte varför, men eftersom jag inte har hoppat på så många år så tar det tid att hitta mitt självförtroende och mitt förtroende för Pelle.

Jag körde lite självpepp innan för att övertyga mig själv om att jag faktiskt kan rida och därmed också kan rida mot en bom eller cavallettibom i galopp.

Jag fokuserade också på att jobba med de saker som jag har fått från träningarna med Charlotte. Högergaloppen såklart, att få den att funka. Vänstergaloppen, jobba med att få upp huvudet på honom där så att han inte dyker. Öppnor längs långsidorna i trav och lite skänkelvikningar. Jag ville göra ett pass där jag red honom ordentligt dressyrmässigt men ändå jobbade med lite hoppövningar.

Det blir lätt att jag bara rider fram i samtliga gångarter när jag har planerat att hoppa och sedan rider jag inte ordentligt utan det blir lite halvdant för att jag fokuserar på själva hoppandet.

Men igår tycker jag faktiskt att jag fick till ett riktigt bra pass och att jag red bra. Jag fick igång honom och sedan krävde jag lite mer i formen och arbetet. Jobbade en hel del i nedsittning i traven innan jag började med hindren.

Jag red på cavallettin i trav och lät honom sedan galoppera fram till nästa cavalletti. Det gjorde han hur lugnt och fint som helst. Jag fokuserade på att räkna galoppsprången och då blev det också lättare att se var avsprångspunkten skulle hamna.

Efter några gånger började jag också jobba med honom direkt efter serien, komma ner i kontrollerad galopp, byta om det behövdes, jobba vidare till nästa uppgift. Det är något som jag inte har gjort så bra tidigare. Jag har liksom varit så glad över att vi har tagit oss över hindren att jag glömmer att det faktiskt behövs ridas efter hindren också. Men jag jobbar med det och det blir bättre och bättre.

Jag tycker faktiskt att jag gjorde ett bra pass igår och allting kändes fint. Pelle vet vad han gör, men jag måste vara med honom och vilja hoppa jag också och våga lita på mig själv och honom för att det ska bli bra. Men vi får ta det steg för steg. Några gånger red jag på i galopp mot hindren. Ibland vill han dra mot dem, men då tar jag tag i honom lite mjukt för att få honom att lugna sig eller så jobbar jag honom på volten och börjar om. Det känns ändå som att det går framåt nu!

Filmen ska jag redigera, men jag kan ge lite smakprov i form av ett par screenshots!

Härligt jämfotahopp:)

Fin Pelle i trav!
Jag tog av mig tröjan och red i t-shirt för det blev rätt varmt i och med att jag hade säkerhetsvästen på mig, men det var lite kyligt faktiskt, så tröjan åkte på igen när vi skrittade av. Avskrittningen blev i kullen där Pelle själv drog in och ville gå. Helt otroligt, han som har varit så rädd där och knappt vågat gå förbi på vägen! Han är en så härlig häst nu och jag bara njuter av varje minut jag får med honom!

Bland vitsippor och ekar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar