Sidor

söndag 19 april 2020

Bosse på uteritt

Efter Pelles träningspass gjorde jag i ordning Bosse för en uteritt. Från början hade jag tänkt att ta en lite längre runda och gå på upptäcktsfärd på ett ställe som jag inte känner till så bra, men så tyckte jag att det kunde räcka med en kortare tur. Han gick ju ändå rätt hårt på träningen i torsdags.

Vi red upp i Linneskogen och Bosse var på lite spooky-humör. Han tittade och skyggade för diverse saker hit och dit, men han gick ändå framåt där han skulle. Vi travade en hel del och tog oss förbi "farliga" Gamlens gård där det försiggår en massa konstiga saker enligt Bosse. De har ju lite olika djur som han tycker är lite konstiga, som får och hästar och annat...

Vi tog sedan vägen upp mot Hagakullen och skrittade sedan ner där mot vägen som går till Linneskogen från andra hållet.

När vi kom ner för backen upptäckte jag en fantastisk stor och fin gräsåker och jag bestämde mig för att låta honom galoppera på den för att få lite konditionsträning. Det är ju så himla bra att kunna låta honom galoppera på längre sträckor för att stärka hjärta och lungor. Det behöver han. Galoppsträckorna ute på grusvägarna blir ju lite kortare eftersom man måste sakta av när det kommer kurvor och backkrön osv.

Han galopperade jättefint, vänster galopp blev det då vi red vänstervarv. Vi tog ett och ett halvt varv där och sedan fick han skritta upp på banvallen en sträcka tills vi kom till nästa gräsåker. Där var tanken att han skulle gå i höger galopp.

Han var inte så intresserad av höger galopp så jag fick kämpa lite, vända tillbaka, försöka på nytt, då blev han sur och skulle inte gå fram alls, ovanligt att han gör det ute, men han tyckte väl att det var dumt att vända åt "fel" håll, han ville väl hem. Efter ett par försök fick jag honom äntligen att ta höger galopp och då galopperade han på bra. Gräsåkern var lite böljande så det blev både galopp lite nedförs och lite uppförs, mycket bra balansträning också.

Han sprang iväg lite i högergaloppen, men jag lät honom göra det för det är bra att han galopperar överhuvudtaget i den galoppen och för att bli stark behöver han galoppera. Vi körde något extravarv där i galoppen innan han fick fräsa på hemåt.

Det kändes som ett bra pass för honom, viktigt att han får galoppera på så att han får upp flåset för att han ska orka jobba i galopp på ridbanan sedan!

Även med honom kändes det som en jättehärlig runda och ibland måste jag nypa mig själv i armen för att förstå att jag har inte bara en, utan två superhärliga hästar att rida på nuförtiden!

Fina Bosse bus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar