Sidor

söndag 19 april 2020

Härlig fredag!

Vilken fin fredag jag har haft! Jag har suttit här hemma och jobbat och det är så skönt att slippa lägga tid på att ta sig till och från jobbet. Samt att få göra saker i lugn och ro utan att bli avbruten. Nu var det förvisso så att telefonen ringde rätt mycket och jag själv skötte många grejer på telefon, så det var fullt upp hela dagen. På eftermiddagen hade jag dessutom två videomöten innan jag kunde packa ihop och ge mig ut till hästarna.

Pelle var den som fick komma ut idag och han fick på på gärdsvägarna. En härlig uteritt! Solen sken, men den nordliga vinden bet ordentligt så det var inte direkt något t-shirtväder. Men det är ju underbart att solen skiner i alla fall och att marken börjar torka upp.

Det har faktiskt torkat upp såpass mycket att det går fint att rida på gräsåkrarna nu. Det blir inga spår så ingenting blir förstört och det är perfekt underlag för hästarna att galoppera på.

Pelle har ju varit lite väl pigg i galoppen ute, men jag har börjat att fatta galopp lugnt och fint och sedan jobba honom i galoppen istället för att bara ställa mig i lätt sits och låta honom gå iväg.

Så han var jättefin när vi drog en repa på första åkern. Lugn och fin galopp hela vägen. Vi tog sedan en runda på en liten större åker där han fick trava lite först och sedan vända hemåt i galopp. Det gick också väldigt bra och han skötte sig fint!

Jag har nu ridit  honom ordentligt nästan ett helt år och jag måste ibland påminna mig om att han har skött sig hur bra som helst. Han har inte gjort ett enda bocksprång, inte hoppat åt sidan, knappt vänt en enda gång. Jag behöver förstå att han faktiskt är en supersnäll häst och att jag inte behöver oroa mig för att han ska hitta på något. Men de gamla hjärnspökena sitter i och är jäkligt svåra att bli av med!

Det blev i alla fall en fin fredagsrunda med Pelle och han verkade nöjd med tillvaron. En after work i min smak!

Ut på tur!
När jag var klar i stallet tog jag med mig vovvarna in och påbörjade kvällsmaten. Fylld fläskfilé, så gott!

Ser gott ut, Matte!
I vanlig ordning var maten klar rätt sent och klockan hann bli över åtta innan vi kom ut på promenad med hundarna. Men det var en helt magisk kväll. Vinden hade mojnat och visst blev det lite kyligare när solen hade gått ner, men det var så härligt att gå ut en runda! Himlen är så fin nu när det inte finns några streck efter flygplanen!

Magisk himmel!
Uppe i skogen såg jag också att det håller på att hända saker med träden! Löven håller på att slå ut och det betyder att det inom några veckor kommer att vara härligt grönt ute! Som jag älskar våren! Det är verkligen den bästa tiden på året!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar