Sidor

torsdag 30 april 2020

Onsdagsträning och Valborg

Nu är det sista april och Valborgsmässoafton. Så härligt! Mindre härligt dock att våren verkar ha tagit paus och vi är tillbaka med temperaturer runt 5-10 plusgrader.

Igår kväll red jag Bosse ett träningspass i paddocken och när jag kom ut i stallet låg Pelle ned och sov. Jag har nog aldrig lyckats fånga honom på bild när han ligger ner i stallet, så jag passade på.

Min fina trötta Pelle
Jag gjorde i ordning Bosse och sedan gav jag mig ut. Klockan sprang iväg och den var 20:39 när jag började jobba honom i paddocken efter en pigg framskrittning i sommarhagen.

I paddocken var han jättefin när jag värmde upp honom i samtliga gångarter. Han fick pusta lite och sedan fortsatte jag med lite arbete. Jag hade satt upp en upphöjd cavallettti på volten och jobbade först i trav och sedan i galopp. Vi började i vänstervarvet och där ville han springa fram emot cavallettin, vilket han inte fick, jag fick göra halt några gånger bara för att han gav sig iväg helt okontrollerat. Men några gånger blev det lugnt och fint.

Sedan skulle vi göra samma sak i högervarvet. Vi började i trav och så blev han sur, tappade bjudningen och började sparka. Jäkla surhäst! Så jag fick ägna ganska lång tid (kanske 5-10 minuter) åt att bara få honom att gå framåt. Så irriterande!

Jag ville få honom att fatta galopp, det ville inte han. men jag fick jobbat igenom det och sedan svarade han på allting och vi gjorde några galoppfattningar i höger galopp som gick fint och då gick han ju på bra som  han skulle. Men det är ju så jäkla jobbigt att han blir sådan här och sedan kan han jobba hur fint som helst. Men jaja, jag har väl fått honom för att öva mitt tålamod..

Det hann nästan bli mörkt innan vi var klara och jag avslutade med att skritta en av kort runda innan vi gick in i stallet igen.

Framskrittning i sommarhagen
Idag har jag varit ledig, så gött! Jag har ägnat större delen av dagen åt att städa, mixat med ett hovslagarbesök. Det är så jäkla kallt ute idag och efter att ha stått still i stallet närmare tre timmar kände jag mig ordentligt nedkyld!

Vi diskuterade Pelles hälta och hovis hade någon teori om att han kanske blir lite känslig när han går från pisseblöta hovar till kruttorra bara på några veckor. Och det kanske kan vara så att det har börjat att streta lite i hoven när det nu har blivit torrt. Vi får se hur det går med hans hälta framöver. Han fick i alla fall beröm för sina bakhovar som tydligen är "drömhovar" när det kommer till hur de ser ut med vinklar och annat. Jag fortsätter att vila Pelle och bevakar hur det går med hans hälta, men oj vad jag saknar att rida en häst som vill jobba...

I morse stängslade jag i alla fall i garagehagen och släppte dem där så att de får äta lite gräs. Det var de nog rätt nöjd med!


Jag har som sagt städat hela huset, jag har ju inte gjort det ordentligt på ett ta (sedan påsk tror jag). Men nu är i alla fall alla sängkläder bytta, alla golv svabbade och alla öppna ytor avtorkade. Så gött med ett rent och fräscht hus!

Ikväll har Magnus och jag varit iväg hos en granne och hämtat hö, troligtvis för sista gången i år. Och när vi kom hem och hade lastat in höet i stallet startade jag grillen och sedan fick jag grilla ute i kylan. Jag höll mig inne i växthuset, men det var ändå så jäkla kallt! Det blev inte heller så varmt på grillen, men det gick helt ok ändå.

Nu ska jag ta en dusch innan det blir kvällen och jag kommer nog snart att fälla ihop ögonen i soffan...

Grill i 5 plusgrader och regn..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar