Sidor

tisdag 14 april 2020

Film och markarbete

Så skönt att starta arbetsveckan på en tisdag. Tisdagar brukar vara min tröttaste dag, men idag har jag känt mig hyfsat pigg. Både Magnus och jag var så trötta igår så jag låg i sängen redan halv nio på kvällen och har sovit en bra natt. Ändå lyckades jag snooza när klockan ringde, något jag aldrig brukar göra annars!

På väg hem från jobbet gjorde jag några ärenden, ett besök hos optikern för att hämta lite extralinser och linsvätska, en sväng om apoteket för att köpa avmaskningsmedel till Bosse som nu hade 1000 epg på blodmask (ska göra ett "kolla effekten-prov om två veckor också för att se ifall avmaskningsmedlet har någon verkan) och ett besök på Granngården för att köpa lite lucernpellets.

Klockan sprang iväg och jag fick in hästarna vid fem och sedan gick jag in och slängde in en laxbit i ugnen, åt en portion när den var klar och gick sedan ut för att rida. Jag satte upp lite hinder i paddocken, galoppbom - kryss - galoppbom på bortre långsidan och två cavallettis med 18 meter emellan på andra långsidan.

Planen var att rida båda två då jag inte orkade rida Pelle igår, men jag insåg att det skulle  bli svårt att hinna med när klockan hade hunnit passera sju innan jag kom upp på Bosses rygg. Bosse ska ju tränas för Charlotte på torsdag så han behövde ett pass innan dess.

Jag skrittade först som uppvärmning i sommarhagen ett varv och sedan började jag jobba i skritten. Försökte lite med tempoväxlingar, men han var lite seg till en början. Dock kom det lite framåtbjudning efter ett tag. Jobbade lite volter och sedan lite trav. Han gick på bra i traven och jag red volter och långsidor och lade in lite tempoväxlingar även i traven vilket han gjorde bättre än i skritten.

Han fick också galoppera i båda varven och var jättefin i båda galopperna. Även högergaloppen börjar bli lugn och fin nu!

Sedan började jag att jobba med kryss-kombinationen i vänstervarvet. Tog den först i trav och sedan i galopp. Han kom för nära hela tiden och det blev lite trångt för honom. Jag hade tre meter emellan. När han raserade krysset ökade jag avståndet till bommarna ca 20 cm var och sedan gick det bättre. Han satte det riktigt bra tre gånger innan jag bytte varv.

Han vill gärna dra iväg mot hindren, men då blir han för lång och får inte plats, så det är viktigt att han lär sig att lyssna, vänta och komma på bommen i en kortare galopp.

I högervarvet  började jag med cavallettihindren. Först i trav, det gick lugnt och fint och sedan tog vi det i galopp. Han drog på och tog det på tre eller fyra galoppsprång! Sedan försökte jag lugna  honom och då tog han det första lugnt, men drog sedan på det andra. Lite vilda västern var det allt. Han blir lättare trött i högervarvet så jag valde att inte köra på för mycket utan jobba honom på marken i galoppen istället. Körde lite övergångar trav, galopp, trav. Han gör dem fint nu och har nästan slutat att köra ner huvudet i traven.

Det blev lite meningsskiljaktigheter vid ett tillfälle när vi skulle jobba i högergaloppen på volten och jag fick gå på honom när han tjurade ihop. Men annars var han riktigt fin och han fick en så himla fin trav på slutet. Han släppte verkligen ner mig på ryggen och det gick att sitta ner i traven utan att jobba ihjäl mig! Så kul!

Jag känner mig nöjd med honom idag. Han har ju inte så mycket rutin på hoppningen än och han behöver öva lite till för att förstå hur han ska bete sig i serier och annat och jag behöver också öva på att kunna stötta honom, så vi har ett jobb att göra. Men tänk ändå vad långt vi har kommit nu! Så kul!

Vi skrittade av nere i kullen bland ekar och vitsippor, så mysigt! Klockan var strax efter åtta när vi var klara och det började skymma när jag hade gjort i ordning honom och skulle gå ut och hämta pallen och mocka i paddocken. Så tyvärr blev det inget pass med Pelle. Men jag känner mig rätt nöjd med att ha ridit en häst i alla fall.

Avskrittning

Bland ekar och vitsippor
Jag gjorde rent all Bosses utrustning också och så rensade jag bort allt hästhår från ett gäng schabrak som behöver tvättas, så nu går tvättmaskinen för fullt!

Jag har också lyckats ladda upp filmen från vår Åkullaritt i söndags. Här kommer den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar