Sidor

måndag 27 april 2020

Måndagsregn

Så kom det äntligen då, det efterlängtade regnet. Tänk, för lite mer än en månad sedan önskade jag bara att det skulle sluta regna och nu hade jag börjat oroa mig för en alldeles för torr vår.

Men det har varit rätt så lätt regn och ingen vind, vilket har gjort det hela till en ganska trevlig företeelse. 

När jag kom hem beslutade jag mig för att rida ut Bosse en runda. Bara till att dra på trenchcoaten!

Han hade ju maximerat möjligheterna till rullning i lera och det tog ett tag att få honom någorlunda ren. Han hade inte torkat helt när jag började borsta honom.

Men han blev iaf fräschare när jag var klar och vi gav oss ut i det lätta regnet. Det blev en rätt mysig runda och Bosse var jättefin, pigg och framåt utan att vara tittig och fjantig. Helt perfekt tempererad! Hoppas att han någon gång i framtiden kan få med sig denna framåtvilja till ridbanan!

Jag reflekterade också över hur balanserad och säker på foten han har blivit. Så kul! Han kunde utan problem trava ned för halva Mute backe då vi mötte en traktor och jag ville hinna undan innan vi skulle möta den. Sedan skrittade han lugnt och fint nedför en ganska brant backe i skogen och därefter bland ris och grejer vidare i skogen utan att så mycket som snubbla till. Så duktig!

Imorgon ska jag sladda och välta paddocken nu när gruset är fuktigt och därefter blir det ett paddockpass för Bosse på onsdag. Pelle får vila lite till då han fortfarande haltar en del. Jag ska be hovis att känna igenom den vänstra framhoven för att se ifall det kan vara en hovböld eller annan hovåkomma. Hoppas bara att han snart är fit for fight igen för jag saknar att sitta på hans rygg!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar