Sidor

måndag 5 december 2016

Träningsvärk de luxe!

Ojojoj, vad skidåkningen tar hårt på min kropp! Den här gången var det höftböjarna (föga förvånande) och vaderna (lite mer förvånande) som fick mest stryk.

Idag har jag haft problem med att sträcka ut höftböjarna och gå upprätt och vaderna har protesterat högljutt vid varje stegisättning.

Men i vanlig ordning fanns träningssuget där när jag körde hem från jobbet. Frågan var bara vad jag skulle träna? Crosstrainern hade varit det mest skonsamma alternativet. Men såå tråkigt att inte få någon frisk luft. Det som drog mest var faktiskt löpning. Ända tills jag gick ur bilen och blev påmind om mina plågade höftböjare....

Till sist beslutade jag mig ändå för att ge mig ut på en löprunda med stavarna som hjälp. Jag ville ju testa det nya batteriet i pannlampan, som låg i brevlådan i morse och jag ville ju ha den där friskluften. Samtidigt ville jag ha ett pass som gick snabbt.

Jag har de senaste månaderna lagt om min kost en hel del. Jag har sneglat på LCHF och paleo, läst boken "ett sötare blod" av Ann Fernholm och fått mig en helt ny uppfattning om vad och hur man ska äta för att må på bästa sätt. Det har bl.a. lett till att jag kan komma hem från jobbet, ta in hästarna och träna innan jag lagar kvällsmat. Det i sin tur gör att det blir mycket lättare att komma ut på den där träningsrundan och det känns lättare att springa på en lite tommare mage (utan att för den skull vara tom på energi) än att springa med en mage full med mat som skvalpar omkring. Jag får nog skriva ett inlägg som handlar enbart om min kost, ifall någon är intresserad?

I alla fulla fall så kom vi ut, Selma och jag. Med pannlampan på huvudet, extrapannlampan i en dragkejdeförsedd ficka på jackan och stavarna i högsta hugg. Konstigt nog kändes varken vader eller höftböjare av överhuvudtaget, utan det kändes bara bra att röra på sig.

Pulsen gick upp och farten ner. Det är rätt svårt att röra stavarna/armarna snabbt. Men vi lufsade på och det kändes bra hela vägen. 5,5 km ramlade in på stavlöpningskontot och jag var grymt nöjd med mig själv efteråt! Man ångrar aldrig ett träningspass!

P.S. Pannlampan funkade perfekt med det nya batteriet (JIPPI 1) och Garmin-klockan har funkat perfekt sedan sin hängning och urladdning i förra veckan (JIPPI 2). D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar