Sidor

söndag 25 december 2016

Julfirande!

I onsdags jobbade jag sista dagen för detta år! Det var skönt att vakna i torsdags och vara ledig. Eller så himla ledig var jag väl egentligen inte, då jag hade fullt upp med att förbereda inför fredagens julfirande som vi skulle ha här hemma.

I fredags var även Magnus ledig, så vi gjorde lite ärenden i Varberg på förmiddagen, fixade de sista grejerna som skulle köpas. Sedan gick resten av dagen åt till att göra mat och duka och annat.

Den här gången tog vi vårt vanliga köksbord och satte in i "salongen" så att alla skulle kunna sitta vid samma bord. Vi var 18 personer och lille Thor som fick plats runt bordet. Jättekul! Det blir en helt annan stämning när alla sitter vid samma bord tycker jag. Det är lätt att det blir uppdelat annars och att man inte pratar med de som sitter vid det bord som man själv inte sitter vid.

Vi åt julmat och så körde vi musikquiz med julsånger. Eller snarare introtävling. Vi spelade också spelet "rappa på". Allt var lagvis och jag hade försökt fördela ålder och visdom i lagen så gott det gick.

Vi passade även på att dansa runt huset, eftersom det var lite trångt att dansa runt granen. Det är ju jättehäftigt att ha ett hus som man kan springa runt i :).

Det blev en väldigt lyckad kväll och vi kom sent i säng. Jag var inte ett dugg trött och inte Magnus heller, så vi röjde undan allt innan vi gick och lade oss. Skönt!
Långbordet!
Många paket under granen!

Tomten fick en kram av Loke när han kom!
Magnus fick ett fint paket av mig (en kaffebryggare)

Jag fick största paketet:)! 
Och vad var det i det stora paketet då? Jo, ett vallaställ. Ja, jag tycker nämligen att det är dags nu att jag lär mig att valla ordentligt. Jag kan ju inte åka runt på tejp hela tiden. Det finns ju faktiskt fören som det inte funkar i...

Efter att ha sovit i ungefär tre timmar vaknade jag vid sjutiden igår och gick ut i stallet och släppte ut hästarna och fixade i ordning där. Vi började julafton med "frukost" bestående av ett helt julbord hos Magnus far. Same procedure as every year...

Efter det åkte vi hem och tog en välförtjänt vila innan jag tog in hästarna igen och sedan körde ner till Falkenberg för att hämta min mor. Så julaftonskvällen tillbringade vi här hemma med henne och Magnus mamma med sambo. Lugnt och skönt!

När vi hade ätit var klockan runt åtta och då började jag bli trött, riktigt trött! Det var rätt skönt att gå och lägga sig!

Helga och mamma myste lite:)
Mamma sov över och efter frukost körde jag hem henne igen. När jag kom hem väntade sex pallar á 21 spånbalar på mig. Som tur var fick jag hjälp av Magnus att bära in alla dessa spånbalar. Nu klarar vi oss ett bra tag!

Dagens jobb!
Det var så skönt att få göra lite "nytta" igen för första gången sedan i torsdags! Även om det är kul att umgås med familjen så är det rätt strängt med allt stillasittande och ätande, tycker jag!

När jag ändå höll på i stallet så städade jag upp lite runt foderkätten så där blev rent och fint och så tömde jag den fjärde boxen på gammalt bös. Den använde vi ju till förråd för ensilaget förra året, men i år har vi det ståendes ute, så det var hög tid att tömma den boxen.

Efter stalljobbet tog jag med mig Selma och sprang en runda. Precis när vi kom ut började det regna och det blev en blöt runda. Men så härligt att få höja pulsen och röra på sig!

Regn och dis och en glad hund!
Nu blir det en lugn kväll med troligtvis en tidig sänggång. Imorgon kan jag sova länge. Så då vaknar jag nog tidigt:).

Imorgon är det också dags för sista julkalaset, då två av mina syskon kommer. Men då blir det inte julmat! Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar