Sidor

söndag 4 december 2016

Mini-skidresa

Denna helg har jag spanat lite på Hagatorpet i Tranemo och deras spårrapporter. Igår var där ca 800 meter spår, men efter lite köldgrader och snösprutning såg jag denna spårrapport:

Skidspår.se hittar man detta
Ja, en sådan spårrapport kan man ju inte motstå! Jag ställde klockan tidigt för att hinna köra dit innan det blir allt för mycket folk. Efter en natt med lite dålig sömn pga en hostattack och sedan svårigheter att somna igen så var det lite segt när klockan ringde 05:45. Men efter att ha läst den där rapporten så var det lätt att gå upp:).

Jag slängde ut hästarna snabbt och lätt och åt en stadig frukost innan jag kom iväg strax efter sju. Tranemo och Hagatorpet är ett ställe jag aldrig har besökt förut, så GPS:en var igång för att hjälpa mig hitta. Till en början var det enkelt med först 153:an och sedan 154:an, men strax innan Svenljunga styrdes jag in på diverse krokiga småvägar. Efter en dryg timmes körning var jag framme.

Jag är ingen vallare. Jag är totalt ointresserad av valla och alla teorier kring det. Jag åker gärna skidor, men vallning får någon annan sköta. Så jag chansade och körde på den valla som var kvar efter Tjejvasan (som var senaste gången jag åkte på skidorna).

Det var fantastiskt fina spår efter omständigheterna, barmark runtomkring och mycket plusgrader den senaste tiden. Det var en vändbana som började med en härlig backe där man fick upp bra fart. Sedan vände man och skulle upp för den där backen. Där hade jag inget fäste överhuvudtaget... Det var ju rätt strängt!

Men lite längre upp var snön annorlunda och där gick det bra att diagonala. Så det blev mycket diagonal eftersom stakstyrkan saknas. Men det gick lättare att köra än när jag testade rullskidorna i torsdags. Det är ju en viss skillnad på att sätta stavarna i snö jämfört med asfalt. Asfalten sliter ju helt klart mer på armarna!

Jag åkte och åkte och plötsligt hade den planerade timmen gått och jag kände mig nöjd. Mina höftböjare protesterade rätt mycket, ska jag säga. Betydligt mer än armarna den här gången. Det går inte snabbt, men jag känner mig rätt stadig på skidorna. Det var dock riktigt nära en vurpa när jag fick lite problem vid ett spårbyte och skidorna fastnade, men jag redde ut det som tur var.

Trots körsträckan med bilen kändes det ändå värt att ge sig iväg drygt sex mil för att få testa köra lite på snö! Det var riktigt fint att åka där! Hoppas verkligen att det kommer lite riktig vinter snart med minusgrader och snö så att det blir mer åkmöjligheter här i södra Sverige!

Jag kände mig glad och nöjd med dagens pass! Nu kan det bara förbättras!

Lycka är att få åka skidor på snö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar