Sidor

fredag 16 december 2016

Tjänsteresa till Oskarshamn

I tisdags åkte en kollega och jag till Oskarshamn för att i onsdags och igår delta i en RCM-kurs. Alltså en kurs om underhållsanalys. Intressant ämne, eftersom jag de senaste fem åren har jobbat med en variant på RCM, som kallas SRCM (inte så lätt att förstå för den oinsatte, så nog om det).

Vi lämnade Ringhals vid ett-tiden på eftermiddagen och styrde kosan mot Halmstad där vi korsade landet och till sist hamnade på Post hotel i Oskarshamn. Det var riktigt tjock dimma i princip hela vägen så det var rätt jobbigt att köra. Speciellt när det blev mörkt sedan. Men det gick bra!

Vi gick direkt till bastun och bubbelpoolen för att gotta oss lite innan vi käkade på hotellet.

Tyvärr var det chili con carne till kvällsmat. Jag HATAR bönor! Det är så jäkla äckligt! Konsistensen är helt vidrig och så blir det en sträv konsistens på hela såsen. Men det fanns ju inga alternativ så jag fick ägna mig åt att pilla bort en stor mängd bönor. Det var definitivt mer bönor än kött i den där maten! Stort minus!

Men jag fick i alla fall en hyfsat bra frukost med lite skramlade ägg och bacon dagen därpå.

Vi åkte ut till OKG (kärnkraftverket) där vi skulle vara på kursen. Det är grymt kul att få träffa kollegor från samma bransch men olika anläggningar! Det var övervägande OKG:are med, men även två från Forsmark, så det var en bra blandning. Kursledaren var också mycket bra!

Matdebaclet fortsatte för min del när det blev dags för lunch. Det fanns två alternativ på OKG:s restaurang; fläsk med raggmunk (äter jag icke) och ett alternativ som hette "hälsobalans". Lite kryptiskt så vi frågade om mer information och fick då reda på att det var någon typ av wok. Mer än så gick tydligen inte att precisera!

När vi så kom till lunchstället frågade jag efter woken och fick få in en tallrik med ca 3 kg pasta (eller om det var någon slags nudlar, det så mest ut som spaghetti) och någon stackars köttfärssås med obestämbara saker i. Det kan ha varit vitkål kanske.

Förutom att det var helt smaklöst förstår jag inte hur i hela friden man kan kalla en tallrik bestående av 75% pasta för "hälsobalans"???? Fullständigt obegripligt! Dessutom var "salladsbordet" under all kritik med lite torra rivna morötter och något stackars salladsblad.

Jag fick ju pilla i mig det så gott jag kunde och eftersom jag inte har ätit pasta, ris, spannmål och andra raffinerade kolhydrater sedan någon gång i början på oktober så undrade jag ju hur detta skulle gå....

Det gick såhär: jag fick ont i magen, blev helt uppsvälld (något som jag har sluppit den senaste tiden), jag hamnade i paltkoma (händer inte heller längre) och 1½ timme senare var jag HUNGRIG! Total katastrof alltså!

Det värsta var att jag hade tänkt att träna när vi kom tillbaka till hotellet, men då var min mage helt tom. Så jag sprang in på Pressbyrån och hinkade i mig en drickkvarg som räddning.

Behöver jag skriva att träningen inte kändes bra...? Jag kände mig tung och trög på löpbandet. Borta var den lätta, härlig känsla jag hade förra fredagen när jag testade löpband för första gången. Men jag kämpade på och körde 50 minuter och sedan körde jag 20 minuter på en crosstrainer.

Crosstrainern hade lite märklig utformning jämfört med den jag har här hemma. Jag blev lite sittande och kände inte att det blev någon cirkulär rörelse på samma sätt. Men det blev ju bra benträning istället.

Det var rätt skönt att bara få köra på lite efter att ha suttit still från 8 till 16!

Kvällsmaten på onsdagen var bättre för min del då det var julbord. Jag är egentligen inget stort fan av julmat, men det fanns ju en hel del som var helt OK att äta.

Men höjdpunkten matmässigt var ändå igår, då vi åkte till ett ställe som heter Marsöfiskaren. Det låg ca tio minuters bilväg från OKG. De hade fläskytterfilé med potatis och beasås till lunch. Dessutom svenskt kravmärkt kött! Så jäkla bra! Och utöver det så hade de dessutom ett "LCHF"-alternativ där man istället för potatis fick broccoli till. Helt fantastiskt bra! Guldstjärna på den! Och det var riktigt god mat!

Så igår fick jag i alla fall en pigg eftermiddag! Så skönt! Jag hade faktiskt inte väntat mig att det skulle vara så svårt att få tag i riktig mat, men Sverige lever tyvärr kvar i den felaktiga fettskräcken och kolhydrathyllandet! I alla fall i Oskarshamn...

Men resan var väl värd, trots maten. Vi fick en riktigt bra utbildning och ett bra utbyte med kollegor från både OKG och Forsmark!

Mitt hotellrum, vy från sängen:)

Löparbandet (bilden tagen i farten, därav kvaliteten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar