Sidor

fredag 9 december 2016

Stakmaskin och löpband

Som jag tidigare har skrivit är jag ju rätt skeptisk till inomhusträning. För mig är en stor del av träningsmotivationen att jag får vara ute i friska luften och uppleva naturen.

Men nu är det december. En riktigt Västkust-december med 10 plusgrader, regn och blåst. Dessutom är det mörkt när man åker till jobbet och lika mörkt när man kommer hem. Rullskidträning är inte så lätt i mörkret. Motivationen är lite mindre när man kommer hem efter jobbet.

Igår var det några kollegor som pratade om att träffas i Ringhallen på morgonen idag för att träna lite innan jobbet. Ringhallen är den idrottshall som Vattenfall bekostade när Ringhals byggdes. Där finns gym för den som gillar att lyfta skrot (inte jag...), konditionsmaskiner i form av löparband, testcyklar, roddmaskiner och en skierg (stakmaskin). Det brukar även vara lite olika träningspass som t.ex. spinning efter jobbet.

När de pratade om att träna blev jag såklart sugen också, speciellt eftersom vi hade verksamhetsdag på gruppen igår och det blev väldigt lite rörelse för min del. Så jag ställde väckarklockan på kvart i fem.

Tyvärr kunde jag inte somna ordentligt igår, klockan var nog tolv innan jag slocknade och det var riktigt tungt när klockan ringde i morse. Men jag vaknade, väskan var packad och det var bara till att gå upp och göra det!

Jag släppte ut hästarna, bytte om och körde till jobbet. Jag fick uppdatera mitt kort till omklädningsrummet också eftersom jag inte har varit i Ringhallen på hela detta året! Så kvart i sju var jag klar för att springa lite på löpbandet.

Detta var faktiskt första gången för mig när det gäller löpband. Det tog lite tid innan jag hittade bra tempo och någorlunda teknik för att kunna springa bra. Efter ett tag kom jag på att jag nog skulle ha ställt in lite lutning på bandet också, det kändes nästan som att springa i nedförsbacke...

Med en härlig spellista på Spotify i lurarna körde jag på mitt livs första löpbandspass!

Bra löparmusik:)
Jag körde tio minuter lite långsammare och sedan ökade jag tempot så att jag på slutet blev riktigt trött, svettig och andfådd. Jag körde 20 minuter totalt. Kändes otroligt bra! Jag åt ingen frukost före träningspasset, så det blev lite periodisk fasta från ca kl 18 igår kväll då jag åt senast. Men det funkar otroligt bra för mig att springa på tom mage. Kroppen känns lätt, magen krånglar inte och jag får nästan ännu mer energi än när jag är mätt!

Efter löpningen gav jag mig på stakmaskinen. Också för första gången i livet. Till en början var det väldigt tungt! Men så kom jag på att även den (såklart) gick att ändra belastningen på, så när jag sänkte den blev det genast mycket lättare att komma in i en bra rytm! Det var dock rätt svårt att hitta en bra teknik. Men efter 20 minuter hade jag en hel del mjölksyra i magen, så lite rätt måste jag ändå ha gjort!

Så det blev totalt 40 minuter träning på morgonen och efteråt upplevde jag en otroligt energikick! Nästan en euforisk känsla! När jag gick in till kontoret blåste det rätt mycket. Jag hade glömt mössa och vantar hemma, men det var så skönt med vinden som torkade håret och kylde ner mitt högröda ansikte:).

Det var inte så hemskt tråkigt att träna på maskiner som jag hade föreställt mig. Det var rätt OK ändå. Nu när möjligheterna till bra träning utomhus är begränsade känns det som en rätt bra idé att köra lite inomhus och nyttja det fina gym vi har på jobbet. Det är ju rätt gött att kunna träna direkt efter jobbet och sedan komma hem färdigtränad och färdigduschad. Så vi får se om jag lyckas få till några fler träningspass där innan jul. Nu är det bara två veckor kvar till den härliga julledigheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar