Sidor

söndag 11 december 2016

Tomtepromenad och rullskidor!

Idag har Magnus och jag varit i Åkulla för att möta upp Elinore, Jocke, Hanna, Anki och Evelina och gå tomtepromenaden där. Det var väldigt mycket folk där. Så promenaden blev långsam. Sjukt stressande att gå så långsamt, tycker jag 😀. Men mysigt såklart med lite tomtar och grejer i skogen.

Det var rätt kallt också, jag var rätt svettig när jag grejade i stallet, så jag tog inte så mycket kläder på mig. Det var ett misstag. När man går sakta blir man inte varm. Själva frågorna på promenaden gick nog sådär. Vissa var långt ifrån mina intressen, men någon kunde jag nog, tror jag. Det fanns säkert de som fuskade med Google, skulle jag tro, så chansen att vinna är minimal.

Det tog rätt lång tid så när vi kom hem igen fick jag skynda mig för att slänga i mig lite mat och sedan dra iväg med rullskidorna. För det var ju faktiskt rullskidväder idag! Tjo! Solen tittade fram i början av passet i alla fall!
Lite sol fick jag se!
Planen var att köra en kortare runda med tanke på hur dåligt det kändes senast jag stod på rullskidorna. Men idag var det en helt annan känsla! Jag förflyttade mig framåt och det kändes inte riktigt lika trögrullat som sist. Så underbart! Det var faktiskt riktigt kul!

Balansen var på topp, stavisättningen funkade, armarna var pigga och framför alltså blåste det ju nästan ingenting. Så den korta rundan blev betydligt längre än tänkt. Ja, faktiskt dubbelt så lång eftersom jag hade tänkt mig ca en halvtimme. Jag körde in på Källängsvägen och tog sedan backen upp mot Gärdet och kom ut strax nedanför Grimetons kyrka. Där susade jag ner för backarna mot Torstorp. Eller susade och susade, så himla snabbt gick det väl inte, men rätt lättrullat i nedförslutet där.

När jag svängde in på Linnarpsvägen igen var jag rätt mör och den sista biten till bilen fick jag kämpa på rätt hårt. Jag var rejält trött när jag var klar, men nöjd! Jag hann precis avsluta innan det blev mörkt!

Här är statistiken:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar