Sidor

torsdag 10 juni 2021

Torsdagsträning med Kalle

Idag är det torsdag igen och det innebär såklart träning hos Charlotte! Så kul! Jag älskar verkligen torsdagar! Hela dagen har jag träningen att se fram emot och när vi är klara så är det bara full fart mot fredagen och helgen. Så gött!

Eftersom det var närmare 25 grader och sol igen så misstänkte jag att det skulle bli ett pass i paddocken. Där har vi aldrig ridit tidigare, så det var egentligen första nya platsen för Kalle sedan han kom hit om man inte räknar ridhuset. Så jag hade verkligen inga stora förväntningar på att det skulle bli något annat än skritt idag, eftersom jag tänkte att han skulle ha mycket att titta på där.

Jag började i alla fall med att rida honom dit och idag stannade han inte förrän vi skulle passera de "farliga" fåren på vägen upp till Linnarp. Det var dessutom någon som snickrade så det var mycket grejer att titta på där och Kalle ville inte alls gå framåt. Så jag orkade inte bråka utan satt av. Och det var nog rätt, för han kikade på grejer och ville knappt gå hela vägen till paddocken.

Väl i paddocken gick vi några varv först, han var oväntat lugn, nästan lite på väg att somna. Han kände väl sig trygg med att ponnysarna var där och sprang runt honom.

Så jag satt upp på honom och började skritta runt honom. Han kändes jättefin och skyggade egentligen inte för någonting, utsåg inte någon speciell plats till läskig, utan jag kunde rida honom hela varvet runt på ett helt normalt sätt.

När ponnysarna var klara började jag jobba honom i skritten och höll honom sysselsatt medan de lämnade paddocken och skrittade av ute. Han brydde sig faktiskt inte så mycket om det och fick ingen separationsångest alls, så skönt! Så jag kunde börja jobba honom i trav. 

Jag jobbade på volter och raka spår, lite åttvolt och lite serpentiner. Han var väldigt fin! Lite tjafs med munnen var det, men bara korta stunder och jag kunde få honom att sluta genom att flytta lite på bakdelen eller hitta på lite nya saker som att byta varv. Och när jag lade till innerskänkeln fick jag honom på yttertygeln så himla fint!

Han orkade jobba riktigt bra i en riktigt fin form och där han höll en fin takt i traven och galoppen satt som en smäck! Han var ihop och mycket kortare och mer ridbar i galoppen. Sedan slängde han ut tungan lite, men den kom in igen och jag kunde jobba honom riktigt fint!

Han satte galoppfattningarna jättefint och jag kunde även minska galoppen för att förbereda avbrott till trav som blev superfint!

Som vårt markarbete har gått framåt nu! Nu börjar jag kunna jobba honom ordentligt och det börjar bli riktigt kul att rida honom!

Jag var så himla nöjd med honom att han kunde slappna av så himla fint första gången där så vi nöjde oss när det egentligen gick som bäst. Så fin kille!

När vi skulle passera Charlottes gårdsplan så fick hon gå med och hålla honom lite i handen för han tyckte det var så läskigt. Sedan traskade vi på till nästa gård och där var lite traktorer och grejer i farten, så där satt jag av igen då jag kände att han var lite väl spänd.

Men när vi närmade oss hemmet så slappnade han av igen och jag kunde sitta upp och skritta hem i lugn och ro.

Nu känner jag att vi är på gång igen och att varje pass gör oss säkrare och tryggare med varandra och det är väldigt kul att rida honom nu! Han är så fin, min lille kille! Och så mysig! Jag försökte ta lite helfigursbilder på honom för jag tycker att han har växt i sig så himla fint nu, men det är svårt att få till bra bilder för han vill ju bara komma fram och gosa med mig :)

Härlig utsikt från Kalles rygg!


Senaste tricket: hålla kvar bettet när man tränsar av :)


Fina killen!


Så rund och fin nu!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar