Sidor

söndag 20 juni 2021

Morgonuteritt med Kallis

I natt har jag fått sova lite bättre, vilket var skönt. Jag vaknade exakt klockan 7 och gick direkt upp för att rida Kalle en runda. Det var molnigt och inte lika tryckande varmt som igår, vilket var skönt.

Hästarna stod i sin dunge och vilade så det tog en stund att hämta honom. Han var lika trött och lugn idag som han har varit de senaste veckorna nu och han står mest och sover på stallgången när jag gör i ordning honom.

Vi kom ut och då blev han rädd för Magnus gummimatta till bilen som låg och såg farlig ut. Vi fick kikat lite på den innan jag kunde sitta upp. Och så kom jag på att jag hade glömt att spraya honom med flugspray så jag fick gå in och spraya honom innan vi kunde rida iväg.

Idag kände jag mig lugn och trygg. Kalle var framåt, lite tittig till en början, men det gick väldigt bra. Han ville åt samma håll som jag, vi traskade bort mot Ögården, tittade lite på kreaturen som låg ända intill stängslet. Han stannade några gånger, men ville inte vända och han gick fram när jag bad honom.

När vi vände in mot Kullagården, tittade han lite på grejer där, men han gick på framåt hela tiden och var så duktig! Han protesterade inte när vi vände ner mot Hulegården och när vi skrittat ner för backen ville han trava, vilket han fick.

Vi passerade Lunden och sedan blev det lite mer trav. När vi kom fram till vägskälet ville han gå vänster och jag höger, men efter en kort diskussion gick vi åt mitt håll och sedan blev det lite härlig galopp. Han är så himla fin att rida ut nu! Han är så lugn i traven och galoppen och bryr sig inte så mycket om vad som händer runt omkring honom.

Vi fortsatte vidare mot Smeas, men där fick jag problem på riktigt. Han ville inte alls gå åt det håll jag ville och ute på 5 ha åker hade jag inte så mycket att sätta emot så jag hoppade av honom efter att ha bråkat en stund. Så gick vi upp för en backe mot grushålan och sedan kunde jag sitta upp och fortsätta rida. Genom grushålan travade han fint, galopperade upp ur hålan och sedan vände vi mot Skattagårdsskogen.

Där galopperade vi en längre sträcka och han var så himla fin! När vi kom ur Skattagårdsskogen vände jag mot egna skogen, lite tvek på det, men jag gick på honom direkt och då gick han åt rätt håll. 

Sedan skrittade vi genom skogen tog lite trav också, han var så pigg och fin, men han blir aldrig het eller okontrollerad, så han är bara så härlig att rida ute! 

Vi höll på att bli uppätna av flugor, blinningar och myggor, det var verkligen full fart på dem redan så tidigt på morgonen.

Idag kände jag mig trygg och lugn med honom och han var så härlig att rida! Han är en väldigt snäll häst och han är ganska obekymrad över saker. Ibland kan han reagera på läskigheter, men oftast går han bara förbi dem. Han har så härlig framåtbjudning samtidigt som han är så himla balanserad så jag behöver aldrig tänka på att marken är ojämn eller så som jag måste göra med Bosse som tenderar att snubbla så snart det finns något att snubbla över.

Vi är helt klart i en bra period och jag bara njuter, det är så kul! 

Min fine Kallis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar